Haberler

Twitter’ı Hack’leyen Çocuğa Hapis Cezası

Geçen yaz bitcoin dolandırıcılığı amacıyla yüksek seviye twitter hesaplarını hackleyen Graham Ivan Clark Florida mahkemesinde suçunu kabul etti.

Tampa Bay Times’ın haberine göre 17 yaşındaki hacker suçun kabulü üzerine 3 yıl hapis ve sonrasında 3 yıl şartlı serbestliğe çarptırıldı. Cezasının bir parçası olarak Clark’a izinsiz bilgisayar kullanımı yasaklanacak. Clark’ın sadece kanun gözetimi altında bilgisayar kullanmasına izin verilecek.

Clark 2020’nin temmuz ayındaki tutuklanmasından beri 229 gündür hapis cezasında sayılıyor ve ceza anlaşması “genç suçlu” olarak yargılanması koşulunu içeriyor. “Genç suçluluk” koşulu daha az hapis cezası almasını veya cezasının askeri stilde bir kampa yerleştirilmesine indirgenebilmesini sağlayabiliyor.

15 Temmuz 2020’de bir takım yüksek profil Twitter hesabı hızlı bir şekilde hack’lenmişti. Hack’lenen hesaplar arasında Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates ve Apple gibi isimler bulunmaktaydı. Hack’lenen her hesap tercih edilen kriptopara cinsinden yapılan yatırımın, iki katı getiri vereceğini vaat eden bir tweet yayınlamıştı.

Otoritelerin bildirdiğine göre kapatılana kadar hacker 117bin dolar değerinde bitcoin toplamıştı.

FBI’ın da dahil olduğu saldırı sonrası yapılan araştırmalar ulusal ve uluslararası bir takım güvenlik açıklarını belirlemiş, Twitter mevzu çözülene kadar bahis konusu hesapları dondurmak zorunda kalmıştı.

Kaynak: gizmodo.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu