Forum

2003/2008 Server Ac...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

2003/2008 Server Active Directory script

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
479 Görüntüleme
(@GurkanGul)
Gönderiler: 29
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Scriptler hakkında 4 sorum var.

1..Active directory de logon/logoff script ya da diğer scriptler yazılırken  hangi tür uzantılı scriptler destekleniyor. Aslında vbs uzantılıları biliyorum bunlardan başka bat, cmd uzantılı scriptler sorunsuz destekleniyor mu?

2..logon/logoff scriptler de dahil bütün scriptlerin belli  bir klasorde olması şart mı, mesela NETLOGON  klasöründe olması gerekir mi?

3...Standart bildiğimiz batch dosya komutlarını kullanarak cmd uzantılı bir dosya olusturmamızda bir mahsur var mı? Bazı .cmd dosyalarına baktım batch komutları var. Yani cmd uzantılı dosyalar tamamen batch komutlarından mı olusur?

4.. bat uzantılı bir dosya ile cmd uzantılı bir dosyanın çalışma açısından bir farkı var mı? Neden cmd uzantısı tercih edilir ya da edilmez burda biraz kafam karıstı net cevap bulamadım?

Tesekkurler.

 
Gönderildi : 30/08/2013 21:47

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32991
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

1 - Evet bat vs yazabilirsiniz.

2 - Genellikle ortak klasör kullanıyoruz. Aksi halde her hedef yolu için ayrı GPO oluşturmalısınız ve bunlarıda belirli bir mantık çerçevesinde ayrı OU lara bağlamanız gerekli. Bu ancak çok fazla kullanıcınız var ama onların hepsinin örneğin aynı saatte logon olduğunu düşünüp o kadar kaynağı olmayan bir yapıda kullanırız. Mesela DC veya Fİle Server var ama birer adet, ancak siz 1000 tane kullanıcı için logon script ayarlarsanız bu durumda o makineler sabah patlayacaktır.

3 - Sorun yok, kendi local bilgisayarınızda çalışıyor olması yeterli, ama merkezi yapılacağı için yolları genellikle c:\ gibi değil \\cozumpark.com\netlogon gibi vermek lazım. İstisna ne olabiir, mesela ben 2000 makine için masa üstü resmi dağıtacağım, bu durumda 2000 kişi bir yerden bunu okuyayacağına, SCCM ile önce bu resmi 2000 makinenin c dizinine kopyalarım bu durumda bundan sonra yazacağım komut setinde artık her makinenin C dizinini gösterebilirim.

 

4 - Aralarında tek fark var, set, path, assoc, and prompt komutlarının bat ile çalıştırıldığında errorlevel değişkenini sadece hata olduğunda değiştirmesi, cmd de ise hatasız olsa bile değiştirmesi. yani sizin için bir fark yok diyebilirm. Ama tavsiyem bat kullanın.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 02/09/2013 15:08

Paylaş: