Haberler

Türkiye e-SIM İle Bu Yıl Tanışacak

Fiziksel SIM karta olan ihtiyacı ortadan kaldıracak olan e-SIM teknolojisi şimdilik sınırlı sayıda ülkede kullanılıyor. Ancak, daha önce de birçok kez duyurduğumuz gibi ülkemizde de bu çalışmalar devam ediyor. Son olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, düzenlenen Güvenli İnternet Günü etkinliğinde müjdeli haberi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yaptığı konuşmasında e-SIM teknolojisinin ülkemizde kullanılmasının an meselesi olduğu söyledi. Gecikmesinin sebebi olarak; bu hizmeti yerli teknolojilerle gerçekleştirmek olduğu açıklandı. Bu teknolojiyi kendi imkanlarıyla hayata geçiren 4 ülkeden biri: Türkiye.

Daha önce BTK‘nın yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Mehmet Cahit Turhan da önemli açıklamalar yapmıştı.

Mart 2019’da alınan kararda, uzaktan programlanabilir SIM teknolojilerini destekleyen sistemlerin kurulumu ve cihazlarda kullanımının yüzde 100 yerli ve milli olacağının belirtilmişti. Turhan da bunun altını çizdi. Ayrıca Turhan, otomotiv endüstrisi de dahil, cihazları e-SIM teknolojisini destekleyen kullanıcıların sistemden bu yıl yararlanmaya başlayacağını belirtti.

Turhan, yapılan düzenlemeyle uluslararası sertifikasyona sahip ekipman kurulumuna yüzde 100 yerlilik şartı getirildiğine dikkati çekerek, böylece Türkiye’ye ait hassas verilerin kendi kontrolünde olacağını bildirdi.

Açıklamaya göre e-SIM teknolojisiyle SIM karta bağlı güvenlik altyapısı yeni otomobillerde yazılım tabanlı olarak sunulacak. Araç tedarikçileri, 29 Şubat‘tan itibaren bu hizmetten yararlanabilecek.

Kaynak: https://shiftdelete.net/bakan-sayan-e-sim-icin-mujdeyi-verdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu