Haberler

Netflix Türkiye Fiyatlarına Büyük Zam Geldi

Ülkemizde hatırı sayılır abone sayısı bulunan Netflix Türkiye kullanıcılarını mutlu etmeyecek bir gelişme ile karşımızda. Bir süredir konuşulan Netflix Türkiye fiyatlarına zam yapılacağı iddiası gerçekleşti ve Netflix Türkiye fiyatları zamlandı. İşte yeni Netflix Türkiye fiyatları.

Son günlerde hesap paylaşımının önüne geçmek için yaptığı çeşitli yeni testlerle gündeme gelen Netflix, bir diğer yandan da servisin fiyatlarını arttırıyordu. Dünya genelinde fiyatlarını arttıran Netflix son olarak Türkiye abonelik fiyatlarını da arttırdı.

Netflix Türkiye Fiyatları Arttı

Netflix Türkiye daha önce giriş paketi olan “Temel paket” için aylık 26.99 TL talep ediyordu. Bir üst paket olan “Standart paket” ücreti aylık 40.99 TL ve en üst paket olan “Özel paket” ücreti ise 54.99 TL olarak belirlenmişti. An itibariyle Netflix Türkiye tüm abonelik fiyatlarına zam yaptı. Temel paketin ücreti 26.99 TL’den 37.99 TL’ye çıkarken, Standart paket ücreti 40.99 TL’den 57.99 TL’ye ve son olarak Özel paket ücreti 54.99 TL’den 77.99 TL’ye çıktı.

Yeni Netflix Türkiye Fiyatları Sonrasında Açıklama Geldi

Yapılan bu zam sonrasında pek çok Netflix Türkiye kullanıcısı duruma tepki gösterdi. Zamlara sosyal medya üzerinden tepki gösteren abonelerin bu tepkisi sonrasında Netflix Türkiye açıklama yaptı. Netflix açıklamasında, “Yeni üye olacak kullanıcılarımız için yeni ücretler geçerli olacak, mevcut üyelerimizin tümü içinse bu değişiklik aşamalı olarak sunulacaktır. Mevcut üyelerimiz plan değişikliği yapmamışlarsa, üyelik ücretleri değişmeden 30 gün önce bir e-posta göndererek bilgilendirme yapacağız.” dedi.

Netflix’in Rakipleri Artıyor

İçerik kalitesini arttırmak isteyen Netflix’in pazardaki rakipleri artmaya devam ediyor. Türkiye özelinde lider içerik platformlarından birisi olan Netflix’e yeni rakipler gelmeye devam ediyor. Uzun süredir Türkiye özelinde abonelik fiyatlarına zam yapmayan Netflix’in son zammından önceki fiyatları emel paket için 17.99 TL, Standart paket için 29.99 TL, Özel paket içinse 41.99 TL seviyesindeydi. Daha sonra ise Temel paket için 26.99 TL, Standart paket için 40.99 TL, Özel paket içinse 54.99 TL olmuştu.

Yerli içerik kütüphanesini genişletmeye devam eden Netflix, kütüphanesine yeni Türk içerikleri eklemeye devam ediyor. Son açıklanan rakamlara göre 3.5 milyonun üzerinde abonesi bulunan Netflix’in yeni zamlı fiyatları sonrasında abone sayısının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Haziran ayında Türkiye’de yayın hayatına başlayacak olan Disney+ ve bu yıl içinde Türkiye’de hizmet vermeye başlayacak olan HBO Max ile Netflix’e dişli rakipler geliyor. HBO Max’ın Türkiye’de ne zaman yayına başlayacağı ve fiyatının ne olacağı belirsizliğini korurken, Disney+ servisi Türkiye’de tek paketle hizmet vermeye başlayacak. Paketin aylık ücreti 34.99 TL olacakken yıllık fiyatı ise 349.90 TL olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu