Haberler

Ukrayna “IT Ordusu” Kuruyor

Ukrayna, devlet kurumları, kritik altyapı ve bankalar da dahil olmak üzere otuz bir Rus kuruluşuna siber saldırılar düzenlemek için güvenlik araştırmacıları ve bilgisayar korsanlarından oluşan gönüllü bir “IT ordusu” kuruyor.

Cumartesi öğleden sonra, Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhaylo Fedorov, siber cephede Rusya’ya karşı operasyonel görevler yürütecek gönüllü IT uzmanlarına ihtiyaçları olduğunu açıkladı.

Kısa bir süre sonra, IT Ordusunun operasyonlarını organize etmek için oluşturulan bir Telegram kanalı, Rus hedeflerinin bir listesini yayınladı. Bu liste, Rus devlet kurumları, devlet IP adresleri, devlet depolama cihazları ve posta sunucuları, üç banka, kritik altyapıyı destekleyen büyük şirketler ve hatta popüler Rus arama motoru ve e-posta portalı Yandex dahil olmak üzere 31 hedefi içermekte.

 Bu duyuru , Facebook’ta bir başvuru formu paylaşan Cyber ​​Unit Technologies’in kurucusu Yegor Aushev aracılığıyla yayınlandı. Aushev, dünya çapındaki bilgisayar korsanlarının Ukrayna’ya, hatta Rusya’dan gelenlere bile yardım etmek için kaydolduğunu iddia ediyor.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu