Haberler

Microsoft, Intune Sertifika Sorunu İçin Kullanıcılarını Uyardı

Microsoft, iş profili kullanarak Microsoft Intune’a kaydolan Samsung cihazlarının, Android 12’ye yükselttikten sonra eksik sertifikalar nedeniyle e-posta ve VPN bağlantı sorunları yaşayacağını belirtiyor.

Gmail, Outlook ve VPN sorunları

Microsoft Intune’da iş profiliyle kayıtlı Samsung cihazların, Android 12’ye güncelleme yapıldıktan sonra, kullanıcı erişmeye çalıştığında (Gmail ve AnyConnect VPN gibi) bazı e-posta ve VPN uygulamalarının sertifik sorunlar ile karşılaştıkları belirtildi. “Eksik sertifikalar, kullanıcıların Gmail ve VPN uygulamalarında e-postalarına erişmesini engelliyor.” denildi.

Geçici çözüm

Microsoft bu sorunları çözmek için Samsung ile çalışırken, kullanıcılar etkilenen VPN uygulamaları için uygulama veri önbelleğini temizleyerek bu sorunları çözebilecekleri belirtiliyor. Outlook kullanıcıları da uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyerek bunu geçici çözüm üretebiliyor. Gmail sorunları için aynı çözüm sorunları giderebiliyo. Ayrıca AnyConnect VPN ve Gmail kullanıcıları, Intune Destek Ekibi’nin Teknik Topluluğu blog gönderisinde ayrıntılı geçici çözüm talimatları bulabilir.

Microsoft, “Bu sorunu çözmek için Samsung ile yakın bir şekilde çalışıyoruz ancak kullanıcıların VPN uygulamalarına erişmelerine yardımcı olmak için geçici çözümleri paylaşmak istedik” dedi.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu