Haberler

Play Store’da Yer Alan 2 Uygulamada SharkBot Virüsü Tespit Edildi

Google Play Store’da zararlı yazılım içeren uygulamaların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde SharkBot isimli bir trojanı içeren 2 farklı uygulama daha tespit edildi. Detaylar haber içeriğimizde.

Google Play Store
Google Play Store

Google’un uygulama marketi Play Store şu sıralar barındırdığı zararlı yazılımlarla gündeme geliyor. Milyonlarca kişi tarafından indirilen uygulamaların malware içermesi kullanıcıları da tedirgin ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde SharkBot isminde bir trojan içeren 2 farklı uygulama tespit edildi. Uygulamalar 60 bini aşkın kullanıcıya ulaşmış durumda.

SharkBot verilerinizi ele geçirmiş olabilir!

Zararlı yazılım içeren uygulamalardan birinin ismi Mister Phone Cleaner, diğeri ise Kylhavy Mobil Security. Telefonunuzu optimize etmek ve güvenliğinizi sağlamak üzerinde çalıştığı belirtilen bu uygulamalar aslında direkt olarak telefonunuzu ele geçirmeyi hedefliyor. Kullanıcılar, uygulamaların güvenlik amaçlı olduğunu düşünüp uygulamaya birçok yetki veriyor. Tüm bilgilerinize ve diğer uygulamalar üzerinde yönetime sahip bu zararlı yazılımlar da sizin banka kartı, kredi kartı ve mobil ödeme gibi bilgilerinizi yönetebiliyor. Ayrıca 2 faktörlü doğrulama seçeneklerini de atlatabiliyor.

SharkBot trojanını içerdiği tespit edilen uygulamalar Google Play Store’dan kaldırıldı. Ancak, daha önce bu uygulamaları cihazlarına yüklemiş kullanıcılar için tehlike geçmiş değil. Zira uygulamalar, kullanıcıların farkedemeyeceği şekilde farklı bir uzantı ile telefonda gizli bir şekilde çalışmaya devam edebiliyor. Kullanıcılar farketmeden bilgi toplamaya devam ediyor ve keylogger mantığı ile topladığı verileri ana sunucuya gönderiyor. Şayet herhangi bir zaman diliminde cihazınıza Mister Phone Cleaner veya Kylhavy Mobil Security uygulamalarından biri indirdiyseniz dikkatli olmalısınız.

Kaynak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu