Forum

MS Server 2003' eri...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MS Server 2003' erişim sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
345 Görüntüleme
(@alihaydar)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

2003 serverda üzerinde dosya paylaşımı yapılmış ve bir muhasebe programı çalıştırılıyor. Kullanıcılardan bir tanesi uzak masaüstü erişimi ile programa ulaşırken diğerlerinde programın clientı çalışıyor ve sunucuya bununla erişiyorlar. Terminallerde yakın zamana kadar herhangibir sorun yokken önce windows 7 yüklü terminalim bazı güncelleştirmeleri yaptıktan sonra sanırım sunucuya erişmde sorun yaşamaya başladı. Şöyleki, öncesinde sunucuya erişim için gerekli olan kullanıcı adı ve şifreyi terminalde girdikten sonra kaydet diyerek her seferinde kullanıcı adı ve şifre istemesinin önüne geçmiştik,

fakat şuan sunucuya her bağlanmak istediğimde benden kullanıcı adı ve şifre istemekte ve girdiğim kullanıcı adı ve şifrenin hatalı olduğu mesajıyla bağlantım engellenmekte.

Aynı kullanıcı adı ve şifreyle xp yüklü makinadan sorunsuzca girebildiğim için kullanıcı adı ve şifrede bir sorun olmadığını söyleyebiliriz. Şuan sistemde 2 ad. win7 yüklü pc bu sorunu veriyor. sorunun başlangıç zamanları farklı ve 2 pc de de antivirüs en başından beri çalışıyordu. makinalar temiz görünüyor virüsden yana, ilk kurulduklarında ikiside sorunsuz  şekilde sunucuya bağlanabilmekteydi. Sistem geri yükleme ile ilk kurduğum tarihe döndürmem yada güncellemeleri kaldırmam terminallerde sorunu çözmedi. Açıkcası aklıma makinaları yeniden kurmaktan başka birşey gelmiyor. Sorunu çözmek için her türlü fikre açığım:)  İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 28/01/2013 15:34

(@kaantekkol)
Gönderiler: 831
Noble Member
 

win7 üzerinden bağlantı sağlarken kullanıcı adı yerine sunucuadi\kullaniciadi olarak giriş yapmayı denemişmiydiniz?

 
Gönderildi : 29/01/2013 10:58

Paylaş: