Haberler

Xiaomi Tanıtım Etkinliği Sona Erdi. İşte Öne Çıkanlar

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, bugün düzenlediği etkinlikle yeni ürün ve geliştirmelerini tanıttı. Xiaomi tanıtım etkinliğinde öne çıkanlar ve tüm detaylar içeriğimizde.

Xiaomi Tanıtım Etkinliği

Teknoloji pazarında önemli bir yere sahip olan Xiaomi, her yıl düzenlediği tanıtım etkinliğini bu yıl 1 Aralık 2022’de düzenleyeceğini duyurmuştu. Çin devlet başkanı Jiang Zemin’in hayatını kaybetmesi nedeniyle lansman ertelendi. Bugün gerçekleştirilen etkinlikte Xiaomi 13 serisi akıllı telefonlar, MIUI 14 güncellemesi, Xiaomi Mini PC masaüstü bilgisayar, Xiaomi Watch S2 akıllı saat, Xiaomi Buds kablosuz kulaklık, Xiaomi Sound Pro hoparlör ve Xiaomi Router 10000 tanıtıldı.

Etkinlikte tanıtılan Xiaomi 13 serisi hakkında detaylar için Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro Tanıtıldı başlıklı içeriğimizi, MIUI 14 güncellemesi için de Xiaomi’nin Android 13 Tabanlı Yeni Arayüzü MIUI 14 Tanıtıldı başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz. Lansmanın öne çıkan diğer ürünlerini bu başlık altında bir araya getirdik.

Xiaomi Watch S2 özellikleri

Xiaomi’nin yeni akıllı saati Watch S2, klasik saat severlere yönelik tasarlanmış bir model. 42 ve 46 mm olmak üzere 2 farklı ebatta tasarlanan akıllı saat, paslanmaz çelik çerçeveye ve safir cama sahip. Teknik özelliklerine baktığımızda vücut sıcaklığı, kalp atış hızı, yağ yüzdesi , iskelet kas kütlesi, protein hacmi gibi verileri ölçebilme özelliği ön plana çııyor. Tüm bu ölçümler için saatin yan yüzeyinde bulunan fiziki butonlara parmakların yerleştirilmesi yeterli oluyor.

Xiaomi Watch S2

Klasik tasarımına rağmen yüzlerce spor modu desteğine sahip olan Xiaomi Watch S2, uyku ve stres izleme, nefes egzersiz izleme, kadınlarda adet döngüsü izleme gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Blueetoth 5.2 bağlantı desteği bulunan modelin 42 mm versiyonu 305 mAh, 46 mm versiyonu da 500 mAh bataryaya sahip. 42 mm model 7 güne, 46 mm model de 12 güne kadar kullanım süresi sunuyor.

Xiaomi Buds 4 özellikleri

Xiaomi Buds 4

Xiaomi’nin yeni kulakiçi kablosuz kulaklığı Xiaomi Buds 4, sınıfındaki diğer ürünlere göre daha uygun fiyat etiketine sahip olacak. Çin pazarında 100 dolarlık fiyatlandırmaya sahip modelin Türkiye fiyatının önümüzdeki hafta netleşmesi bekleniyor. Grafen yapılı çift manyetik sürücülere sahip kulaklık LHDC 5.0 ile yüksek çözünürlük vadediyor. Aktif gürültü engelleme özelliğine sahip Xiaomi Buds 4, 6 saat kullanım ömrü sunuyor. Kutusu ile birlikte toplam şarj süresi ise 30 saat.

Xiaomi Mini PC özellikleri

Xiaomi Mini PC

Xiaomi tanıtım etkinliğinin ilgi uyandıran bir diğer ürünü de Xiaomi Mini PC oldu. Şirketin ilk masaüstü bilgisayar modeli olan Mini PC, Intel Iris Xe Grafik destekli 12. nesil Intel Core i5-1240P işlemciden güç alıyor. 16 GB DDR4 RAM bellek ve 512 GB SSD disk bulunan masaüstü kutusundan Windows 11 işletim sistemi yüklü bir şekilde çıkıyor. Xiaomi Mini PC’nin ön kısmında 2 adet USB 3.0 gen2 portu ve 3.5 mm kulaklık girişi, arka kısmında ise 2 adet HDMI 2.1, 1 adet USB 3.0 Gen2 ve 1 adet USB 2.0 portu bulunuyor. Bağlantı noktasında ise Wifi 6 ve Blueetooth 5.3’ü destekliyor.

Çin pazarında yaklaşık 530 dolar fiyat etiketine sahip Xiaomi Mini PC’nin 2023 itibariyle ülkemizde de satışa girmesi bekleniyor.

Xiaomi Sound Pro özellikleri

Xiaomi Sound Pro

Xiaomi tanıtım etkinliğinde tanıtılan donanımlardan bir diğeri Xiaomi Sound Pro model hoparlör oldu. Kablolu veya kablosuz olarak kullanılabilen hoparlör, birden fazla cihazla Bluetooth bağlantısını kullanarak aynı anda eşleşebiliyor. SBC ve AAC desteği sunan Xiaomi Sound Pro, kaliteli bir ses deneyimin yanı sıra şık bir LED aydınlatmaya sahip. Çin pazarında yaklaşık 150 dolar fiyat etiketi ile satışa çıkacak model Türkiye pazarına girecek Xiaomi ürünleri arasında.

Xiaomi Router 1000 özellikleri

Xiaomi Router 1000

Xiaomi’nin lansmanda yer verdiği bir diğer yeni donanımı Xiaomi Router 1000 modeli. Qualcomm’a ait bir işlemciden güç alan model, 2.4, 5.2 ve 5.8 Ghz bantlarında çalışıyor ve 4 anten üzerine kuruluyor. Aktif bir soğutma sistemini de bünyesinde barındıran Xiaomi Router 1000, Çin pazarında yaklaşık 240 dolar fiyat etiketine sahip. Ürünün Türkiye pazarına girip girmeyeceği ile ilgili ise net bir bilgi bulunmuyor.

Siz de yeni Xiaomi ürünleri hakkında düşüncelerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu