Forum

Terminal Server Ses...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal Server Session Broker

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,257 Görüntüleme
(@selmanecirli)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Yeni bir Domain kurdum. 3 adet terminal server kurdum, aynı zamanda tüm terminallere session broker rolünü ekledim. Sitemizdeki makalelerden de faydalanarak, tüm ayarlarını yaptım. Farm adını belirledim.

Broker olarak önce makalede gösterildiği gibi dc nin adını yazdık. Fakat hiçbir şekilde yük dengelemesi yaparak kullanıcıları ayrı ayrı terminallere dağıtmadı.

Sonra makaledeki "Üçüncü policymiz de Configure TS Session Broker Server name bölümünde DNS Serverimizi, Farm içinde ki Terminal Serverlara, istekleri dağıtacak olan serverimizi yazıyoruz. "  cümlesindeki ikilemden şüphelenerek ve dns üzernde bir terminal server ve broker kurulu olmaması nedeniyle broker olarak terminallerden birisini göstermeye karar verdim.

Broker olarak "TRM1"isimli terminal serverı gösterdim. Sonuç mükemmeldi; kullanıcılarımın her biri ayrı sunuculara oturum açtılar.

Sonra Broker olarak kullandığım sunucuyu kapattım. olası bir problemde diğer sunucularım broker rolünü devam ettirmeliydiler. Fakat her seferinde dns ten ilk yakaladıkları sunucuya bağlandılar ve yük dengelemesi ortadan kalktı.

Şimdi; aşağıdaki makalede anlatılan tüm noktaları tam olarak uyguladığımı var sayarsak; benim hatam nerdeki tüm terminallerim brokerlık görevini devam ettirmiyorlar. 

http://www.cozumpark.com/blogs/windows_server/archive/2008/05/12/windows-server-2008-ts-session-broker-load-balancing.aspx 

 İsteyen arkadaşlara bağlantıda verebilirim. 

 
Gönderildi : 01/01/2013 00:13

(@NazimBilgi)
Gönderiler: 16
Eminent Member
 

Tam aradığım sorun, aynı sorunu bende yaşıyorum. Connection brokerlardan birisi kapandığında  (3 adet conneciton broker sunucusu varken), diğer açık olan 2 connection broker sunucusu aralarında yük dengelemesi yapmıyor. Bağlanmaya çalışan client' lar dns ten aldığı yanıtla sadece tek bir connecition broker sunucusuna bağlanıyorlar ve yük dengelemesi ortadan kalkıyor.

Benim anlamadığım şu yük dengelemesinin ortadan kalkmaması için, ana connection broker sunucumuzun (yani yönlendirmeyi yapacak olan connection broker sunucusunun) hiç kapanmaması mı gerekiyor? Eğer öyleyse diğer iki sunucuya neden connection broker kuruyoruz?...

 
Gönderildi : 01/01/2013 17:28

Paylaş: