Haberler

Bitcoin ATM’lerine Saldırı Gerçekleşti! Sorun Büyük Gözüküyor!

Bitcoin ATM yapılarına beklenmedik siber saldırı gerçekleşti. Durum hakkında açıklama yapan firma, olayları kontrole almaya çalıştığını söylüyor!

Son zamanlarda popüler olmasıyla karşımıza çıkan Bitcoin sektörü, ATM’lerini de kullanıma sunarak insanların faydalanmasını istemişti. Bu cihazlar kişilerin banka kartını veya direkt nakit olarak Bitcoin satın almalarına yaramaktadır. Cihazlar önemli güvenlik duvarları ve sistemleriyle korunsa bile yapılan açıklamada çok sayıda ATM’nin siber saldırı yaşadığı söylendi.

General Bytes isimli Bitcoin ATM üreticisi, Dünya’nın bütün ülkelerinde bu sistemi geliştirerek yaymaya devam ediyor. Şu anda 10.000’e yakın olan ATM sayıları, 2023’ün başına kadar büyük bir üretim alacağı daha söylendi. Marka bu etkin çalışmasının yanında yeni yaptığı çalışma bölgelerine saldırı olduğunu söyledi. Çok büyük zarara uğradıklarını açıklayan şirket, saldırıları hiçbir şekilde önleyemediklerini ve şu anda kontrol almaya çalıştıklarından bahsediyor.

Bitcoin ATM’leri Bir Süre Kullanılamayacak!

Sisteme erişen hackerlar yapmak istedikleri işlemi tam olarak gerçekleştiremese bile güvenlik açığını oldukça kolay tespit ettiler. Özellikle sistemin içerisindeki sunucuların elverişsiz olması General Bytes’i büyük bir zarara uğrattı. Hackerlar tarafında yapılmak istenen şey ise insanların ATM aracılığıyla kendi hesaplarına para yüklediklerinde bu paraları kendilerinin cüzdanlarına aktarmaktı. Böylelikle uzun bir döngü oluşturarak 120 ülkedeki farklı Bitcoin ATM noktalarını kendilerine çevirmeyi istediler.

Olayın yaşanmasının ardından açıklamalarda bulunan şirket, bu saldırıların ‘’Ukrayna’ya Yardım Et!’’ çağrısından sonra yaşamaya başladıkları söylendi. Bunun yanında Bitcoin ATM’lerin açığın kontrol altına alınmadığı müddetçe kapalı olacağı ve uzun bir süre kullanılamayacağı belirtiliyor. Konu hakkında General Bytes CEO’su henüz açıklama yapmayarak düşüncelerini söylemedi. Sosyal medya üzerinde ise birçok insan şikayetlerini belli ederek yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu