Forum

Yedek sistem oluştu...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yedek sistem oluşturma

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
353 Görüntüleme
(@osmantemel)
Gönderiler: 177
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba DC ve SQL 2008 kurulu olan bir serverımız var. Server 2008 r2 standart ve SQL 2008 standart kullanıyoruz. Bu sistemin fişini çektiğimde oluşturacağım yedek sistemin anında devreye girmesini istiyorum. Hem dc hemde sql kaldığı yerden devam edebilmeli. Bunun için işleyiş nedir. Örneğin yedek serverı aditional server olarak mı konfigüre edeceğim veya başka bir seçenek varmıdır. Donanım ve yazılımlar aynımı olması gerekir. Bu konularda açıklama yaparsanız sevinirim.  Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 24/12/2012 15:06

(@mesutaladag)
Gönderiler: 327
Reputable Member
 

Merhabalar,

Oncelikle Active Dİrectory Domain COntroller yedegi icin bir Additional DC olusturun. Gecici olarak ana DC kapaninca ya da servis kesintisinde Additional DC uzerinden erisimi devam ettireceksiniz. SQL Server tarafi icin de SQL Server Standart edition uzerinde Synchronous Modda Database Mirroring devreye alabilirsiniz. Boylece SQL Server sunucunuz Principal ya da Primary olacak. İkinci sunucu da Mirror Server olacak . Bir tane de sisteme Witness Server kurarsaniz, bu da Principal sunucudaki bir kesintide Mirror sunucuya otomatik Failover yapar. Elinizdeki lisans surumleri ile bu yontemle yedekleme yapabilirsiniz. Witness Server icin burada SQL Express Edition bile kullanabilirsiniz.

SQL tarafi icin Standart Edition bile olsa 2-node'lu failover cluster onerisi getirecektim. Fakat Wİndows isletim sisteminin Failover Cluster kurulumu icin Windows Server 2008 R2 Enterprise olmasi gerekir.  Eger bu secenegi gerceklestirmek icin yeni lisans alacaksaniz zaten size Wİndows Server 2012 vereceklerdir. Wİndows Server 2012'de Enterprise Edition yok. Standart edition ile de failover cluster destekleniyor artık. Fakat bu tabii maliyetli bir cozum. Hic ekstra maliyete girmeyeyim derseniz yukarıdaki cozum sizin icin uygun olacaktir.

 Database Mirroring konusunda portalimizda detayli adimlari iceren makale ve webcastleri inceleyerek adim adim yapabilirsiniz.

 

Bilginize,

 Mesut ALADAĞ.

 

 
Gönderildi : 24/12/2012 15:58

(@osmantemel)
Gönderiler: 177
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Ayrıntılı bir cevap olmuş çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 24/12/2012 22:39

Paylaş: