Haberler

İkinci El Cep Telefon Ve Tablet Satışına Yeni Düzenleme

Ticaret Bakanlığı’nın resmi sitesinde yayınlanan habere göre ikinci el telefon ve tablet satışları için yeni düzenleme geldi. Bakan Pekcan, hazırlanan ve son aşamaya gelen yeni düzenlemeyle ikinci el piyasada alışverişe konu olan cep telefonu ve tabletlerin belirli bir standartta yenilenerek, sertifikalı ve garantili bir şekilde tekrar satışa sunulabileceğini bildirdi.

İkinci el cep telefon ve tablet satışları için yeni düzenleme

İkinci el satışta garantili dönem

İkinci el cep telefonu ve tabletlerin bundan sonra satış sonrası bakanlıkça onaylı yenileme merkezleri tarafından belirli bir standarda göre yenilenebilecek. Ticaret Bakanı Pekcan, “Mevcut durumda, özellikle ikinci el cep telefonu piyasasında kayıt dışılığın ve güvensizliğin söz konusu olduğunu görüyoruz. Bu durumu ortadan kaldırmak, tüketicilerin güvenli bir şekilde ve sıfır ürünlere nazaran daha düşük maliyetle bu ürünleri satın almalarını sağlamak istiyoruz.”

Sertifikasyon imkanı sunacak işletmelerin, ikinci el ceptelefonu ve tablet alım satımı için kendilerine bağlı çalışan “alıcı” ve “satıcı” kanalları oluşturabilecek. Bakan Pekcan, satılacak ürünlerde ‘yenilenmiş ürün‘ ibaresine yer verilerek satışa sunulacak. Ayrıca bu ürünlere en az 12 ay garanti verilmesi zorunlu olacak.” bilgisini verdi. 

Son olarak düzenlemenin taslağında ilgili kurum ve kuruluşların görüş ve değerlendirmeleri alınarak son aşamaya gelindiğini ve söz konusu düzenlemenin kısa zamanda faaliyete alınacağını aktardı.

Yeni uygulamanın ikinci el cep telefonu ve tablet piyasasına nasıl katkı yapacağını zamanla göreceğiz. Şimdiden görüşlerinizi aşağıda paylaşabilirsiniz.

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu