Haberler

Microsoft, WSUS Sunucularında Windows 11 22H2 Güncellemelerini Dağıtma Sorununu Giderdi

Microsoft, Windows Server 2022’ye yükseltilen WSUS (Windows Server Update Services) sunucularını etkileyen sorunu giderdi. Bu sorun, sunucuların Windows 11 22H2 güncellemelerini kurumsal cihazlara dağıtılmasını engelliyordu.

Güncellemeler başarılı bir şekilde WSUS sunucusuna indirilse de, istemci cihazlara ilerletme aşamasında başarısız oluyordu. Sorunun temel nedeni, Windows Server 2022’ye yükseltme sürecinde msu ve wim MIME türlerinin yanlışlıkla kaldırılmasıydı.

Bu sorun yalnızca Windows Server 2022 çalıştıran WSUS sunucularını etkiliyor, özellikle de Windows Server 2016 veya Windows Server 2019’dan yükseltilenleri. Microsoft Endpoint Manager’ın bir parçası olan Microsoft Configuration Manager ise bu özel sorundan etkilenmiyor.

Microsoft Açıklaması:

Microsoft, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bu sorun, önceki bir Windows Server sürümünden Windows Server 2022’ye yükseltme sırasında gereken Unified Update Platform (UUP) MIME türlerinin yanlışlıkla kaldırılmasından kaynaklanıyor” dedi.

“Bu sorun, Windows 11, 22H2 sürümü için güvenlik güncelleştirmelerini veya özellik güncelleştirmelerini etkileyebilir.” Microsoft, bu sorunu gidermek için Windows Server 2022 için Mart KB5023705 kümülatif güncellemesinde kaynaklandığını belirtti.

Etkilenen WSUS Sunucuları İçin Geçici Çözüm:

Microsoft, geçici bir çözüm sağlıyor. Kaldırılan UUP MIME türlerini PowerShell komutlarıyla manuel olarak yeniden eklemek gerekiyor.

Etkilenen sunuculardaki eksik dosya uzantıları, Internet Information Services (IIS) kullanılarak “.wim” (application/x-ms-wim) ve “.msu” (application/octet-stream) uzantılarıyla yeni MIME türleri oluşturularak da eklenebilir.

Kayank: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu