Blog

Xbox Live Gold Ve PlayStation Plus: En İyisi Hangisi?

Konsol pazarının iki önemli oyuncusu olan Sony ve Microsoft’un rekabeti her geçen gün daha da artıyor. Oyuncuları ellerinde tutabilmek adına konsollarına yeni servisler getiren ya da servislerini güçlendiren şirketlerin Xbox Live Gold ve PlayStation Plus servisleri de karşılaştırılıyor. Peki bir servise göre konsol alacak olsak hangisi daha iyi? Xbox Live Gold mu yoksa PlayStation Plus mı? 

Sony PlayStation markasıyla oyun dünyasında bir zamanlar rakipsizdi. Oyuncular oyun bilgisayarlarına sahip olsa bile PlayStation konsolunda oyun oynamak bir ayrıcalık göstergesiydi. Konsol pazarına Xbox markası ile giriş yapan Microsoft uzun bir süredir rakibinin gerisinde kaldı. Xbox Game Pass ile kartları yeniden dağıtan Microsoft konsol pazarında da yeni bir dönem başlattı. 

Kullanıcılara ekstra ayrıcalıklar tanıyan konsol servislerine ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Sony’nin PlayStation kullanıcıları için sunduğu PlayStation Plus aboneliği her ay verdiği ücretsiz oyunlarla çok konuşulurken Microsoft’un Xbox kullanıcıları için sunduğu Xbox Live Gold aboneliğinin de PlayStation Plus servisinden aşağı kalır yanı artık bulunmuyor. 

Xbox Live Gold ve PlayStation Plus

Xbox ya da PlayStation hayranlarını bu kıyaslama biraz kızdırabilir ancak özellikle ülkemizde artan oyun fiyatlarıyla birlikte oyuncular daha fazla oyuna kavuşmak istiyor. Mağazadan oyun satın almak için ufak bir servet harcamak istemeyen oyuncular, konsol tercihlerini servislere göre tercih etmeye başladı. Yeni bir konsol satın almak isteyen kullanıcılar için iki servisi artılarıyla eksileriyle değerlendirdik. 

Xbox Live Gold

Microsoft’un Xbox kullanıcıları için sunduğu Xbox Live Gold aboneliği özellikle Xbox Game Pass servisinden sonra popülerliğini bir hayli yitirmiş durumda. Uzun süredir piyasada olan ve rakibi olan PlayStation Plus ile hemen hemen aynı ayrıcalıklara sahip olan servisin tek başına PlayStation Plus servisinden daha az ayrıcalığa sahip olduğunu belirtelim.

Öncelikle bu paketlerin olmasının en büyük nedeni konsollarda oyunların online modlarının tüm kullanıcılara açık olmaması. Konsol üreticileri, kullanıcıların satın aldıkları oyunların online modlarını sadece bu paketlere sahip kullanıcılarına açıyor.

Her ay iki ücretsiz oyun sunan Live Gold aboneliğinde verilen oyunlar pek çok kişiyi memnun etmiyor. Bunun farkında olan Microsoft belirli Microsoft Store oyunlarında yüzde 50’ye varan indirim, Xbox Game Pass Ultimate servisine yükseltme ve belki de en önemlisi daha uygun bir fiyat etiketiyle servisini sunuyor. 

PlayStation Plus

Oyunların online modlarına erişim hakkından ziyade servis her ay ücretsiz olarak verdiği oyunlarla tanınıyor. Rakibine göre çok daha kaliteli oyunlar sunan PlayStation Plus 100 GB bulut depolama alanının yanında PlayStation Store’dan bazı özel indirim fırsatları da sunuyor. Xbox Live Gold’a göre biraz daha pahalı bir fiyat etiketine sahip olan PlayStation Plus özellikle son hamlesiyle daha çok konuşulacak gibi görünüyor. 

Karar Aşaması: İşte Kazanan!

Sony’nin son duyurusundan önce pek çok kullanıcı için Xbox Live Gold’u önerip biraz daha ek ödeme ile Xbox Game Pass’in geniş oyun kütüphanesine katılmalarını tavsiye edebilirdik. Geçtiğimiz günlerde Sony’nin PlayStation Plus’a iki yeni paket daha eklemesiyle birlikte bu durumun değişebilme ihtimali bulunuyor. Xbox Game Pass’e uzun bir süredir yanıt veremeyen Sony, yaptığı son açıklamada PlayStation kullanıcılarının yeni PlayStation Plus paketleriyle geniş bir oyun kütüphanesine sahip olacağını açıklamıştı.

Kullanıcıları heyecanlandıran bu paketlerin Türkiye fiyatı ya da ülkemizde ne zaman kullanıma sunulacağı belirsizliğini korurken pek çok özel PlayStation oyununun bu paketlerde olacağı düşünülüyor. Durum böyleyken Sony’nin yeni paketlerinin detaylarını açıklayana kadar beklemekte yarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer ki Xbox Game Pass kütüphanesi sizin için yeterliyse o zaman elinizdeki tek seçenek Xbox Live Gold oluyor. PlayStation Plus ya da Xbox Live Gold hemen hemen aynı özelliklere sahip olsa da en nihayetinde sadece birisi Xbox Game Pass’e sahip. 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu