Haberler

Instagram’dan Yeni Özellik: Aile Merkezi!

Popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram, daha önce görülmemiş bir özellikle karşımıza çıkıyor. Platform, özellik sayesinde ebeveynlere 18 yaş altındaki çocuklarının hesaplarını takip edebilmelerini mümkün kılıyor!

Instagram, son getirdiği güncellemeden sonra hızlı bir şekilde yeni bir güncelleme daha yayınladı. Uzun zaman önce bahsetmiş olduğu Aile Merkezi özelliği, sonunda aktif hale getirilerek kullanıcılara sunuldu. Bu seçenek, genel olarak ebeveynlerin çocuklarını takip edebilmesinde büyük bir destek sağlayacak.

Instagram, ‘’Aile Merkezi’’ özelliği ile birlikte ebeveynler, çocuklarının Instagram hesabı üzerinde yaptığı aramaları, ne kadar süre kullandığını, hangi hesapları şikayet ettiğini ve kimi takip ettiğini görebilecekler. Bu sayede yakın bir ilişki kurarak, ebeveyn sorumlulukları tarafında bütün olumsuzlukların kaldırılması sağlanılacka.

Instagram, Ebeveynlere Eğitim Merkezi de Oluşturacak!

Konu hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Instagram, blog sayfasında şu sözleri kullandı: ‘‘Bugün, ebeveynlerin ve velilerin önde gelen uzmanların gözetim araçlarına ve kaynaklarına erişebilecekleri yeni bir yer olan Aile Merkezi’ni tanıtıyoruz. Denetleme araçları bugün Instagram’da mevcut ve mayıs ayında VR’da kullanıma sunulacak. Bu, uzmanlar tarafından bilgilendirilmiş sezgisel denetim araçları geliştirmeye yönelik uzun vadeli bir yolculuğun ilk adımıdır. Öncelik gençler ve ebeveynler. Aile Merkezi ile vizyonumuz, nihayetinde ebeveynlerin ve velilerin, gençlerinin Meta teknolojilerindeki deneyimleri tek bir merkezi yerden yönetmelerine yardımcı olmalarını sağlamaktır.’’ ifadelerini kullandı.

Ayrıca getirilen yeni özellik ile birlikte ebeveynler için de farklı destekler sağlanacağı söylendi: ‘’Aile Merkezi, ebeveynlerin ve velilerin uzmanlardan gelen kaynaklara erişebilecekleri ve gençlerle sosyal medya hakkında nasıl konuşulur gibi konularda faydalı makaleleri, videoları ve ipuçlarını gözden geçirebilecekleri yeni bir eğitim merkezi içerir. Ebeveynler ayrıca bugün Instagram’da bulunan yeni denetim araçlarının nasıl kullanılacağına ilişkin video eğitimlerini de izleyebilir. Bu kaynakları geliştirmek için Connect Safely ve Net Family News gibi gruplarla yakın bir şekilde çalıştık ve Family Center’ın eğitim merkezine yeni bilgiler eklemeye devam edeceğiz.’’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu