Forum

Benim isteğim hangi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Benim isteğim hangisine uygun? (Grid, Cloud, Cluster)

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
368 Görüntüleme
(@HakanAydin)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, son 20 gündür kafam çok karışık. Müşterilerimze hizmet veren sunucularımız

http://musteri1.bizimsirket.com, http://musteri2.bizimsirket.com şeklinde subdomain açıp ayrı sunucularda hizmet veriyor.

Yazılımcı arkadaşımız çalışmalara başladı ve bu hizmeti tek bir adresten sunmak için tasarım sürecini sürdürüyor.

Yanlız sunucu konusunda kafamız karışık. Bu şekilde hepsi tek domain halinde hizmet verecek web tabanlı, mevcut sunucuların bunu kaldırması mümkün değil.

Cluster diye birşey duydum. Hakan UZUNER Bey'in videolarını izledim ama benim isteğim tam bu değil tabiki failover olunca devam etsim ama aynı anda sunucunun iş yükünüde alabilsin.

Cloud konusunda kafamda net bişey oluşmadı. Google'da grid teknolojisini gördüm. Yanlız bunun hakkında ne makale var nede bir bilgi.

Windows Server HPC Edition var, yanlız ne bir videosu, ne bir kurulum gördüm.

Softlayer Datacenter Special Müşteri statüsünde bir konfigrasyon yaptık, fakat hem fiyatlar çok pahalı hemde bizim kendi sunucularımız var.

Sunucular bağlantı için (infiniband, fiber) hepsine sahiptir.

Ne yapmam gerekiyor bir yön gösterirseniz sevinirim.
 

 
Gönderildi : 25/12/2011 22:05

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Aynı hizmeti farklı sunucular üzerinden vermek istiyorsanız bunun için yazılımsal ve donanımsal load balancer ürünler mevcut bunlar kullanmanız gerekmektedir.

 
Gönderildi : 26/12/2011 19:28

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Bu yapıyı cloud hizmeti veren bir isp ye verin, sunucu1 ve sunucu1 cloud üstünde cluster şekilde önünde load balancer olacak şekilde çalışsın, bir de DR olsun sürekli replikasyon yapılan, bu lokasyona/şehir e bir şey olması halinde DR dan devamlılık sağlansın. Bu yapının bütçesi bu yapıyı kimin yöneteceği ile ilgili bir durum, isp yönetecekse kesenin ağzı açılmalı, siz yönetecekseniz de bir kaç uzman personel barındırmanızda fayda var.

 
Gönderildi : 07/01/2012 01:38

Paylaş: