Forum

Active Directory'de...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory'de Terminal Server

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
426 Görüntüleme
(@OzkanCaliskan)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar yapımda merkezde bir adet DC şubelerimde konuşlandırılmış 2 adet'te RODC lerim var. Yapımıza terminal server kurmak istiyoruz muhasebe server'i için şuanda workgroup'da çalışıyor. Terminal serveri DC' nin üzerine kurmak istiyorum diğer muhasebe serverinide active directory' nin üyesi yapıp userleri active directory'den yönetmenin daha mantıklı olacağını düşünüyorum ve ayrıca daha sonra bir makina daha konulacak ve kullanıcılar şubelerinden uzaktan bağlanacaklar. Özet olarak 2 farklı server'a kullanıcılar terminal server'la bağlanıcaklar. Bu durumda hangi lisanslama modeli benim için daha uygun olabilir. active directory üzerine kurmaz isem 2 adet adet terminal server lisansı ve 5'er ader call lisansı gerekecek active directory üzerine kurarsam 1 terminal server lisansı ve 10 call lisansıyla işlemi bitirebilirmiyim. Ben böyle düşünüyorum yanlışta olabilir. yardımlarınızı rica edeceğim.

 
Gönderildi : 19/12/2011 13:35

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

DC üzerine terminal server rolü önerilmez. Muhasebe programı için admin yetkisi vermeniz gerekirse kullanıcılar active directory yi kurcalayabilir. Terminal server CAL lisansını 10 adet alıp kullanabilirsiniz. 2. Terminal server a 1.nciyi lisans server olarak gösterirsiniz. Terminal server lisansı dediğiniz Windows server lisansı sanırım. Sunucu da alacaksanız aşağıdaki linki bir inceleyin isterseniz.

http://www.microsoft.com/windowsserver2008/tr/tr/foundation.aspx

 
Gönderildi : 19/12/2011 13:45

(@OzkanCaliskan)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Windos Lisansı değil hocam terminal server lisanssı kullanıcılar dc'ye değil muhasebe serverlerine bağlanacaklar.

 
Gönderildi : 19/12/2011 13:58

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Terminal server lisansı yok ki, Windows server lisansı alıp üzerinde terminal server rolünü aktif ediyorsunuz. Terminal Server CAL lisansı var.

 
Gönderildi : 19/12/2011 14:07

Paylaş: