Haberler

Microsoft’un Activision-Blizzard Anlaşması Sony’nin Market Değerinden 20 Milyar Sildi

Bloomberg’e göre Sony Group Corp hisseleri geçtiğimiz çarşamba günü Tokyo’da %13 değer kaybetti. Bu düşüş 2008’in ekim ayından beri yaşadıkları en büyük düşüştü. Playstation rakibi Microsoft, bu hafta oyun yayıncısı Activision Blizzard’ı 69 milyar dolara satın alacağını duyurmuştu.

Microsoft’un yaptığı bu son dev alım, Xbox Game Pass hizmetine katacakları fikri mülkiyet değerlerinin en büyüklerinden biri. Yapılan alım tek günde Sony’nın değerinden 20 milyar dolar sildi. Microsoft’un, paralı üyeleri devasa oyun kütüphanesine çekmeye çalıştığı hamleleri, Sony’nin konsola özel oyunlara ve donanım satışlarına dayanan geleneksel konsol iş modelini her geçen gün daha da zorluyor. Oyunlar ve ağ hizmetleri Sony’nin gelirinin %30’una karşılık geliyor.

Analistlerin açıklaması Sony’nın bu alım savaşında kendi ayakları üzerinden durması için büyük bir mücadele sergilemesi gerektiği üzerine. Asymmetric Advisors’dan Amir Anvarzadeh’in açıklmamasına göre “Call of Duty şimdi büyük ihtimalle Game Pass’e özel oyunlara katılacak ve Sony için işler iyice zor hale gelecek.”

Diğer taraftan oyun endüstrisinde yüzler öteki büyük oyun yapımcı ver yayıncılarına çevrildi. Square Enix ve Capcom Co.’nun hisseleri Tokyo’da %3.7 değer kazandılar. Analistlere göre Microsoft’un Actiblizz alımı, güçlü içerik ve fikri mülklere sahip oyun firmalarının değerlerinde artışa sebep oldu.

Bu günlerde ise Sony’nin de Microsoft’un kendini adadığı Netflix modeline yakın bir uygulamaya geçeceği yönünde söylentiler bulunuyor. Dedikodulara göre çıkan oyunların ilk günden katılacağı bir üyelik sistemi olmasa da, konsola özel büyük oyunların sabit ücretle her daim erişilebilir olduğu yeni bir Playstation Now uygulamasına başlanması yakın gözüküyor.

Kaynak: finance.yahoo.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu