Forum

Active Directory Re...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory Replication

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
395 Görüntüleme
(@muratkaya)
Gönderiler: 66
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Selam


Bizim bir Additional DC miz var şehrin başka bir noktasında farklı bir site de iki   Primary DC var. Önceden hem ADC PDC ler ile hemde PDC ler ADC ile replikasyonda sıkıntı yoktu. Daha sonra bi neden den dolayı replikasyon kesildi. sonra baya uğraştık ama sadece PDC ler ADC üzerinde raplikasyon yapabiliyor, ADC PDC ye yazamıyorlar. Önceden araştırmamıza göre sanırım Time stamp diye bişi varmış sanırım eğer bir DC diğerinden belli bi süre haber alamazsa onu tamamen artık bu DC yok diye işaretliyormuş ve DC ler arasında bağlantı sağlansa bile replike olmuyorlarmış.


Bu durumun çözümü varmıdır. Şöyle bir şey yapabilirmiyiz, ikinci bir ADC kursak daha sonra ilk ADC yi PDC den çıkarsak ve ilk ADC ipsini ikincisine versek kullanıcılar etkilenmeden bu olayı çözebilirmiyiz eğer bu şekilde çözebilirsek teknik olarak yardımcı olabilirmisiniz.


Teşekkürler herkese 


 

 
Gönderildi : 25/10/2011 18:27

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

eğer ilk ADC'nin bulunduğu yerden merkezdeki DC'ye erişebiliyorsanız ikinci bir ADC kurabilirsiniz. devamında da ilk ADC üzerinde dcpromo komutunu çalıştırıp domain controller özelliğini alabilirsiniz.

dcpromo ile kaldırırken son domain controller seçeneğini işaretlemiyorsunuz ve o şekilde devam ediyorsunuz. eğer kaldırmazsa ki kaldırmayacaktır çünkü Root DC ile haberleşemiyor diyorsunuz bu durumda da dcpromo komutunu forceremoval parametresi ile (dcpromo /forceremoval) çalıştırın. bu şekilde kaldıracaktır. 

kaldırma işlemi bittikten sonra makinayı kapatırsınız, DNS kayıtlarını silersiniz, AD içinde eğer ismi kaldıysa onu silin, Sites And Services altında sunucuya ait kayıtlar göreceksiniz onları temizlersiniz.

daha sonra da eski ip adresini yeni ADC'ye önce ikinci ip adresi olarak ekleyin daha sonra birinci ip adresi yaparsınız. DNS'te kayıtlar güncellenecektir güncellenmez ise manuel güncelleyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 25/10/2011 19:37

(@muratkaya)
Gönderiler: 66
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam bende bu şekilde çözüm olabileceğini düşündüm tekniğini çok iyi bilmediğim için emin olmadan yapmak istemedim. çalışmayan ADC üzerinden dcpromo ile DC özelliğini alacağız değilmi hocam bide DC üzerindeki rolleri felan kaldırmamız gerekecekmi eğer gerekecekse bunu root DC demi yapacağız ayrıca sites and service lerde ki kayıtları direk silebliyormuyuz farklı şeyler yapmamız gerekirmi. İkinci DC yi kurduktan sonra replikasyon sorunu çözülürmü hocam.

 
Gönderildi : 25/10/2011 20:09

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

root dc üzerinde birşey yapmayacaksınız. roller root dc'de kalacak. sadece sites and services altından eski adc'yi bulup onu sileceksiniz kaldırma işlemini yaptıktan sonra.

sites and services açtıktan sonra eski adc'yi bulup sağ tıklayıp sil derseniz silinir. tabi bu işlemi adc üzerinde dcpromo komutunu verip kaldırma işlemini tamamladıktan sonra yapacaksınız.

ikinci dc'yi adc olarak kurduktan sonra replikasyon sıkıntısı yaşamazsınız. bilgisayarlara güven olmaz herzaman sorun olabilir ama biz elimizden geleni yaptıktan sonra iş onlara kalmış artık :))

 
Gönderildi : 26/10/2011 00:26

Paylaş: