Forum

Terminal Server Lis...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Terminal Server Lisanslama Sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
972 Görüntüleme
(@gokmenboraj)
Gönderiler: 86
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

2008 Std R2 üzerinde terminal server ve terminal server lisans rollerini ekleyip, Almış olduğumuz Open Lisansları girip, user cal olarak lisanlayıp etkinleştirdim. Ancak hala 120 günden geri sayım devam ediyor. Lisans sayısı kadar user uzaktan RDP ile bağlanabiliyor. Bana verdiği hata mesajı ise,

 Lisanslar bu uzak masaüstü oturumu ana bilgisayarı sunucusu için kullanılabilir değil ve lisans tanılama RD ana oturumu ana bilgisayarı sunucusunda sorunlar belirledi.

RD Oturumu Ana Bilgisayarı Sunucusu Yapılandırma aracını kullanarak Uzak Masaüstü Oturumu Ana Bilgisayarı sunucusu üzerindeki lisans modunu Kullanıcı Başına veya Aygıt Başına olarak ayarlayın. İlgili lisansları lisans sunucusuna yüklemek için RD Lisans Yöneticisi'ni kullanın.

User cal olarak lisanslamama rağmen bu uyarıyı veriyor.

Cevaplarınız için şmdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 06/10/2011 20:52

(@m-oguzhanozkurt)
Gönderiler: 1323
Noble Member
 

bende aynı sorunla 2 defa karşılaştım. 1. server foundation du üzerine bulaşan virüsten kaynaklanıyormuş.Offline antivirüs taraması ve malware taramasından geçirdim sorun çözüldü.2. server da server 2008 standart editiondu.Onda da Terminal Services Licensing servisi stop olmuş durumdaydı.Start ettim sorun çözüldü.Umarım işine yarar.Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 06/10/2011 21:32

Paylaş: