Haberler

Windows 11’de Donanım Sınırlamalarını Aşmak: Eski CPU’lar İle Uyumlu mu?

Microsoft 20 Ocak 2024 tarihinde, Windows 11 için onaylanmış CPU listesini genişlettiği bilgisini paylaştı. Bu genişleme ile daha eski işlemci modelleri de desteklenmeye başlandı. Ancak bazı kullanıcılar CPU’larının paylaşılan uyumluluk listesinde olmadığı halde Windows 11’in dağıtıldığını gördüklerini söyledi. Peki, Windows 11 kurulumu için donanım kontrolü başarısız mı oluyor? Yoksa CPU kısıtlamaları kaldırıldı mı?

Yeniden Düzenlenmiş CPU Listeleri (Ekim 2023)

Microsoft, Ekim 2023’te Windows 11 için bazı Xeon modellerinin listeden çıkarıldığını belirtmişlerdi.

Güncellenmiş CPU listelerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Intel-CPUs
AMD-CPUs
Qualcomm-CPUs

Çoğu kullanıcı, Microsoft’un Windows 11’e geçiş için bir bilgisayar önerisi sunduğu AI modellerini bekleyecektir. Çünkü Microsoft, ne yaptığını biliyor ve müşterilerine neyin uygun olduğunu çok iyi anlıyor. Ayrıca, Windows 11’de artık donanım uyumluluk kontrollerinde hala ciddi hataların olması beklenmiyor.

Uyumsuz CPU’larda Windows 11 Kurulumu mu?

Bir kullanıcının paylaştığı geri dönüşe göre organinazyonunda Windows istemcilerini yönetiyor ve orada Intel Core i5-7500T işlemcili Dell ve HP marka bazı makineler de dahil olmak üzere Windows 10’a sahip makineler bulunmakta. Kullanılan CPU’lar Windows 11 tarafından desteklenmediğini belirtilmesine rağmen W11 23H2 Enterprise’ın kurulduğunu belirtiyor.

Aşağıdaki register key Windows 11 kurulumunun desteklenmeyen CPU’lar için kurulum yapmasını sağlamak için kullanılıyor. Ancak bir çok kullanıcı buna gerek kalmadan kurulumları tamamladıklarını belirtiyor.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup]"AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU"=dword:00000001

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bende benzer durum ile HP 6. Nesil işlemcili bir notebook cihazda karşılaştım. Kurulum bittikten sonra aygıt yöneticisine baktığımda TPM 2.0 donanımı var olarak görünüyordu. Anakart ile alakalı bir durum sanırım her 6. Nesil işlemci olan cihazda TPM 2.0 görünmüyor aygıt yöneticisinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu