Haberler

iOS 16 Güncellemesi Kullanıcılara Dağıtılmaya Başlanıyor

iPhone akıllı telefonlar için yeni işletim sistemi olacak iOS 16 güncellemesi kullanıcılara gönderilmeye başlıyor. iPhone kullanıcıları bu akşam 20.00 itibari ile iOS 16’ya geçiş yapabilecek.

iOS 16 güncellemesi
iOS 16

Apple 7 Eylül tarihinde düzenlediği ürün tanıtım etkinliğinde yeni işletim sistemleri için de tarih vermişti. iPhone akıllı telefonlar için iOS 16, Apple Watch akıllı saatler için watchOS 9 ve Apple TV için de tvOS 16 güncellemeleri bugünden itibaren yapılabilecek. Güncellemelerin kullanıcılara gönderilme saati ülke ülke değişkenlik gösterirken Türkiye için bu saat 20.00 olarak belirlendi. Apple aynı şekilde önceki sürümlerini de Türkiye saati ile 20.00’da yayınlamıştı.

iOS 16 güncellemesi alacak telefon modelleri

Apple’ın yeni işletim sistemi güncellemesi iOS 16, iPhone 8 ve sonrasında piyasaya çıkan tüm modellere gönderilecek. iPhone 8 ailesi, iPhone X ailesi, iPhone SE, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 ve yeni çıkan iPhone 14 ailesinin yanı sıra 7. nesil iPod Touch da iOS 16’ya yükseltilebilecek.

iOS 16 güncellemesi nasıl yapılır?

iPhone 8 ve üstü bir iPhone modeline sahipseniz telefonunuzu bu akşam itibariyle iOS 16 sürümüne yükseltebilirsiniz. iPhone’unuzu yükseltmek için telefonunuzun şarj durumunu kontrol ettikten sonra şu adımları takip edin;

iPhone güncelleme ekranı
iPhone güncelleme ekranı
  1. Telefonunuzun Ayarlar menüsüne girin.
  2. Önce Seçenekler ve ardından Genel kısmına giriş yapın.
  3. Açılan ekranda Yazılım güncellemesi bölümüne giriş yapın.
  4. Karşınıza güncelleme ekranı açılacaktır. Bu ekranda Otomatik Güncellemeler seçeneğine dokunun.
  5. Ardından iOS Güncellemelerini İndir ve iOS Güncellemelerini Yükle seçeneklerine dokunun. iOS 16 güncellemesi iPhone’unuza indirilecek ve ardından yükleme başlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu