Forum

Server 2008 üz...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Server 2008 üzerinde paylaşılan dosyaların otomatik yedek oluşturması.

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
338 Görüntüleme
(@malikulp)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

   Bir işletmede server 2008 standart 32 bit işletim sistemi kulanılmaktadır. Bu sistem üzerinde, içinde bir çok excel dosyası olan bir klasör paylaşıma açılmış, güvenlik ve palaşım ayarlarında düzenleme yapılarak okuma, yazma,değiştirme yetkisi verilmiş ancak silme yetkisi verilmemiş ve engellenmiştir. Lokal ağa bağlı başka bir bilgisayardan server üzerindeki bu klasöre erişip excel dosyalarının birinde değişiklik yapılıp kapatıldığında klasörde alfanumerik isimli ve excel dosyası ile aynı boyutta bir dosya oluşmaktadır. (yeni oluşan dosyaya .xls uzantısı eklenince excel uygulamasında açılıyor ve içeriği değiştirilen dosya ile aynı görünüyor).


   Sorunumuz bu oluşan alfanumerik isimli dosyaların sayısı, excel dosyasında yapılan her değişiklik sonrasında bir tane daha oluştuğu için çoğalıyor. Bu dosyaların oluşumunu nasıl engelleyebiliriz veya her değişiklikte yeni bir dosya oluşturmayıp her defasında tek bir dosyanın üzerine nasıl yazdırabiliriz veya bu oluşan dosyaları belirlenen bir klasör içinde oluşmasını sağlayabiliriz.

 
Gönderildi : 24/02/2011 13:49

(@alperozdemir)
Gönderiler: 703
Prominent Member
 

Excel çalışmaya başladığınızda bir temp dosya oluşturur ve değişiklikleri bunun üzerine yazar çalışma bitiminde dosyayı kapattığınızda bu dosyadaki değişiklikleri ana dosyaya yazar ardından temp i siler ama siz kullanıcılardan silme hakkını aldığınız için sürekli bu dosyalarda artış olması gayet doğal.

 
Gönderildi : 24/02/2011 14:18

(@malikulp)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Cevabınız için teşekkür ederim.


Bu dosyaların oluşması aslında avantaj. Çünkü bir kullanıcı doyada yanlış bir işlem yaptığında oluşan temp dosyasından geri kurtarabiliyoruz.


Bu temp dosyaları nasıl gizli hale getirebiliriz (sonrak oluşacak dosyalar dahil) veya başka bir çözüm yolu, yeterki temp dosyaları ortalıkta görünmesin.

 
Gönderildi : 24/02/2011 15:45

(@alperozdemir)
Gönderiler: 703
Prominent Member
 

Tools > Options... > Save (tab) Click the checkbox labeled Disable Auto recovery.

Bu şekilde disable edildiği söyleniyor ama denemedim bilginize.

 
Gönderildi : 24/02/2011 16:07

Paylaş: