Forum

Active Directory'de...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Active Directory'de yazıcı sorunu

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
864 Görüntüleme
(@OrhanYILDIRIM)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

50nin üzerinde kullanıcı bulunmakta. bu kullanıcıları 6şar kişilik kümelere ayırdık ve her 6 kişiye 1 adet Usb yazıcı bağladık. bazı gruplar sorunsuz çalışıyor, fakat bazı gruplarda şöyle bir sorun var.

Yazıcıyı USBden bağladığım kullanıcı sorunsuz çıktı alabiliyor. fakat diğer 5 pc'den herhangi biri çıktı almak istediğinde yazıcı çıktı vermiyor ve ondan sonra gelen tüm çıktı isteklerini kuyruğa alıyor ve kesinlikle çıktı vermiyor. Yazıcının kurulu olduğu pc'yi restart ettiğimde pc açıldğında otomatik olarak kuyruktaki tüm sayfaları yazdırıyor. tüm kümelerde ve tüm pclerde aynı haklar mevcut.. aynı haklar mevcutken bazı kümelerde sorunsuz çalışırken bazılarında neden sorun yaşadığımızı çözmeye çalışıyoruz. O kümelere local admin hakkı vererek şimdilik kullanıcılar yazıcı sorunu yaşamıyor fakat local admin hakkını biran evvel kaldırmamız gerekli. Önerisi ya da tbu gibi bir durumla tecrübesi olan arkadaşalr bilgi-öneri verirse sevinirim. bu arada farklı yazıcılar takarak denedim ve yazıcıların ethernet desteği yok.. sadece USB.

 
Gönderildi : 15/02/2011 15:23

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

usb olarak tanıttığınız yazıcıları Active Directory içinde publish edebilirsiniz ancak bu durumda herkes o yazıcılara ulaşabilir ve kullanabilir arama yaparak. yada her yazıcı özelliklerinde izinleme yapmanız gerekecek.

en iyi çözüm eğer alabiliyorsanız USB to Ethernet dönüştürücü alın (20 dolar bişi sanırım) ve bütün USB yazıcılarınızı ethernete çevirin.

kolay gelsin 

 
Gönderildi : 15/02/2011 19:03

(@OrhanYILDIRIM)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Mümin bey teşekkürler farklı bir öneri oldu usb-ethernet çevirici.. fakat tabiki öncelikli amacımız herhangi birşey kullanmadan çözebilmek. tüm Pc lerde USB'ye yazma koruması var. bu yazıcıları etkiler mi ?

 
Gönderildi : 15/02/2011 19:18

(@A.FeyziGENC)
Gönderiler: 26
Eminent Member
 

Sorun, kulağıma Print Spooler Service (yazdırma biriktiricisi) sorunu gibi geliyor. Zamanında benimde başıma geliyordu. Tekil olarak çalışan bilgisayarlarda zaman zaman Print Spooler Service hata veriyordu, servisi restart etmek veya bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyordu. İşin aslı o günlerde sorunun çözümünü bulamamıştım. Format atıp WinXP SP3 ile beraber yüklediğimde sorun çözülüyordu.

 Ayrıca kullandığınız yazıcıların hepsi aynı marka mı? İsmini belirtmeyeceğim spesifik bir markada bu sorunlar devamlı yaşanabiliyor.

 
Gönderildi : 16/02/2011 19:16

(@OrhanYILDIRIM)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Feyzfarklı marka ve modelde yazıcılar. Fakat zaman zaman değil, herzaman yapıyor..henüz çözüm üretemedik.. 

 
Gönderildi : 17/02/2011 16:40

Paylaş: