Haberler

Apple Watch 6 Uzun Batarya Ömrü, Uyku Takibi Ve Kandaki Oksijen Ölçümü İle Gelebilir

Apple’ın bir sonraki akıllı saati Apple Watch 6’da bizleri neler bekliyor?

Apple Watch Series 6 ve çıkış tarihi

Apple Watch Series 5 2019’un sonunda piyasaya sürülmüştü. Apple tarafından herhangi bir aksaklık olmazsa bu yılın eylül ayı içerisinde (en geç ekim ayı başında) yeni nesil Apple Watch 6 akıllı saatini yeni nesil iPad tabletlerle birlikte piyasaya sürecek. Apple’ın yeni akıllı saatinin ismi, fiyatı veya lansman tarihinden ziyade yeni ve eski kullanıcılar, saatin ne gibi yeni özellikler sunacağı konusunda beklenti içerisindeler. Apple’ın yeni nesil saati için hangi özellikleri kullanıcısına sunacağını henüz bilmiyoruz fakat son WatchOS 7 güncellemesi hakkında birçok söylenti ve hatta buna dair bazı gizli ipuçlarının olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni işletim sistemi WatchOS 7’de neler bekleniyor?

Apple Watch için en önemli kategori sağlık. WatchOS 7’de yerel uyku izleme ve işitme sağlığı uyarıları eklendi. Yeni çıkacak olan Apple Watch 6 serisi için en büyük sağlık özelliği kandaki oksijen doygunluğunu (SpO2) izleme özelliği olabilir. WatchOS 7’de öne çıkan özellikler arasında kişiselleştirilebilen kadran ve bu kadranı paylaşımı mümkün oluyor. Ayrıca uyku izleme, fitness, dans ve hatta otomatik el yıkama özelliği siz eve geldiğinizde bunu sizi uyararak ellerinizi yıkamayı teşvik ediyor. 9to5Mac isimli web sitesine göre; iOS 14 kaynak kodlarında bir sonraki Apple Watch’un kandaki oksijen seviyelerini tespit edebilen ve tespit etmesi halinde kullanıcılarına tıpki kalp atış ritmindeki gibi bildirim vereceğini söylüyor. Fakat Apple Watch bunu yapabilmesi için yeni bir donanıma ihtiyaç duyuyor. DigiTimes tarafından hazırlanan yakın tarihli bir raporda, Apple’ın Tayvanlı üreticisi olan ASE Technology ile gece ve gündüz SpO2 izlemesini sağlayacak yeni biyosensörler üretmek için bir anlaşma yaptığı da belirtiliyor. Büyük bir ihtimalle Apple’ın yeni saatinde bu donanımı göreceğiz. Apple piyasaya süreceği yeni saati için çok iyi bir zamanlama olduğu düşünülmekte. Çünkü bazı doktorların COVID-19 semptomlarını gözetlemek için nabız oksimetre cihazlarını tavsiye ettiği ve buna istinaden insanların COVID-19 salgını sırasında nabız oksimetre ürünlerine yöneldiği gözlemleniyor.

Daha güçlü uyku takibi

Hevesle beklenen yeni özelliklerden biri uyku izleme modu. Bu özellik sağlık uygulamasıyla entegre edilmiş ve uyku şeklini iyileştirmeye veya olası ilgili sorunları tespit etmeye yardımcı olabilecek veriler sağlayarak kullanıcının nasıl dinlendiğini kontrol etmesini sağlıyor.

Dairesel tasarım?

Apple Watch’un tasarımını dairesel bir tasarıma dönüştürdüğünü hayal etmek zor. Fakat şuan ortada buna dair onaylanmış bir patent mevcut. İlerleyen zamanlarda dairesel bir Apple Watch görmemiz mümkün olabilir.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu