Forum

Sunucu yedeklilik
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sunucu yedeklilik

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
580 Görüntüleme
(@SinanOZATA)
Gönderiler: 44
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Yeni bir domain/network yapısı kuracam (Win 2008 R2) ,öyle bir sistem kurmak istiyorum ki herşeyi düzgün ve yedekli olsun ki başında adam durmasın yani 1 kere kurup unutacam gibi şöyle bi şey kurmak istiyorum.Sadece ben belli araılıklarda kontrol edecem. 2 adet server alayım aktif olarak çalışsınlar birinde bir problem olduğunda otomatik olarak diğerinde çalışmaya devam etsin, kullanıcılar farkına bile varamasın Bu arada serverlar için de çift UPS çift switch almayı düşünüyorum.Ayrıca client tarafında da thinclientlar olacak

Daha önce bu işi cluster ile yapılıyordu. Ortada 1 tane storage 2 serverdan biri aktif diğeri pasif şeklinde çalışıyordu.
Ancak ben ortaya storage koymak istemiyorum.Yani server'ın birine bişey olursa, 2. server çalışmaya devam etmeli arızalanan server'ıda en kötü yeni serveralarak işime devam edebileyim.
 
Aklıma gelen çözüm şu ancak uygulanabilir mi sizlere sormak istiyorum ;
 
2 sunucuya da NLB  servisi kurayım. Network de tek IP olarak gözüksünler , Arka tarafta da XSOFT gibi bir replikasyon programı ile replikasyonlarını yapsınlar gibi , biraz fantazi gibi oluyor ama olur mu??

 
Gönderildi : 13/01/2011 15:53

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

sanallaştırma platformlarına ve bu platformlarda yapılacak olan cluster mimarilerini incelemenizi tavsiye ederim.

vmware veya hyper-v ile çok rahatlıkla bu tür sistemleri kurabilirsiniz.

ancak unut git mantalitesi biraz zor.

günlük haftalık ve aylık periyotlarda sistemlerin izlenmesi gerekir.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 13/01/2011 18:55

(@SinanOZATA)
Gönderiler: 44
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Hocam sıkıntı şu ki bu sistem kurulduktan sonra istediğim zaman müdahale edemiyor olacağım daha doğrsuu bu sistem bir gemiye kurulucak yani farz edin ki vmware yada hyperv ile bu işi yaptım sistemin çökmesi halinde başında müdahale etmek grekir o da pek mümkün olmicaktır. En basit bir yapıda redundant bir yapı olması gerekiyor.

 
Gönderildi : 13/01/2011 19:09

(@MuratACIKALIN)
Gönderiler: 1
New Member
 

Kusura bakmayın bayağı geç bir cevap olacak.

Yanlış anımsamıyorsam IBM kendi yaptığı bir yazılım ile bu olaya çözüm bulmuş, hatırladığım kadarı ile anlatayım. iki adet aynı model IBM sunucu alıyorsunuz ve IBM in yazılımı ile bu sunucular mirror mantığı ile çalışıyor  1. makina çöktüğü anda 2. makinanın devreye girmesi saniye içinde oluyor derler. IBM ile konuşup daha detaylı bilgi almanızı tavsiye ederim.

Kolay Gelsin. 

 
Gönderildi : 19/07/2011 19:29

Paylaş: