Forum

klasör yö...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

klasör yönlendirmede farklı bilgisayarda sorun

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
469 Görüntüleme
(@oscarxxx)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar değerli arkadaşlar


2 sorum olcak bu sorunları bir türlü çözemedim zaten server da yeniyim


1 - klasör yönlendirme işleminde servera login olan bir kullanıcının "belgelerim" klasörünü server da bir "kök" dizine yönledirdim kullanıcı ilk defa giriş yapıyor ve serverda "kök dizinde" kullanıcı "kullanıcı adı" altında bir klasör oluşuyor ama bir sorun var ben kullanıcının klasörüne güvenlik nedeniyle giremiyorum ki server ın "administrator" yönetici kullanıcısı olmama rağmen klasöre çift tıkladığımda "bu klasöre erişim izniniz yok" diye bir ileti alıyorum. aynı şekilde "administrator" grubuna eklediğim diğer kullanıcılarda bu klasöre giremiyor. klasörün kök dizininden başlayarak içe doğru her ne kadar güvenliğe bu adminleri teker teker ekliyor olsamda kullanınıcının klasöründe admini sahip yaptığımda girebiliyorum ki bunu bütün bu defa login olan domain users "belgelerim" klasörünün içeriğini görmüyor ve budefa ona erişim izni olmuyor. zaten her klasöre de tek tek uygulamam neredeyse imkansız çünkü kullanıcı sayım 140 tane ve her kullanıcının login olmasını bekleyip her kullanıcının belgelerim klsörüne tek tek admin izni vermem gerekecek bunun kısa bir yolu yok mu? ve hem domain users hem de admin ve admin grup üyeleri klasörde sorunsuz değişiklik yapabilsinler.


2 - 1de bahsettiğim sorunum inşllh yardımlarınızla ortadan kalkmış olsada şöyle bir sorunum var kullanıcı bir bilgisayardan ilk defa giriş yaptığında servera yönlendirilen "belgelerim" klasörü oluşuyor ve login olan domain users istediği gibi "belgerlerim" klsörüne dosya atabiliyor silebiliyor bu server daki yönlendirilerek oluşmuş kullanıcı klsörüne çok güzel yansıyor ama aynı kullanıcı başka bir bilgisayardan login olduğunda belegerlim klasöründe ne değişiklik yaparsa yapsın serverda oluşan kullanıcı klaösründe hiç bir değişiklik olmuyor pc de belgelerime attığı dosya yine o oc de kalıyor serverda ilk defa değişiklik yaptığı bilgisayardaki gibi kalıyor.

 
Gönderildi : 24/12/2010 15:10

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32965
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Öncelikle ilk sorunuz için yorumum gayet normal, çünkü bu klasör o kullanıcı tarafından oluşturulmuş ve siz admin bile olsanız bunu göremezsiniz. Bunun nedeni ise kişilik haklarından kaynaklıdır. Eğer siz bu dosyaları görmek istiyorsanız bu dosyaların sahipliğini almalısınız ama bu durumda da bu profil sahibi login sırasında sorun yaşayacaktır. Böyle olunca hem siz önce sahipliğini alıp sonrada kullanıcıya yetki verin uzun iş .

Bu işin doğrusu bu profiller oluşmadan önce adminlerin görebilmesi içinde yetki verilmesini sağlayan gpo yu aktif edebilirsiniz ancak tabiki bu mevcut dosyaları etkilemeyecektir.

ikinci sorunuz için ise server üzerindeki profili temizleyin yani yedekleyip daha sonra tekrar profilin oluşmasını sağlayın.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 26/12/2010 01:43

Paylaş: