Forum

the source server i...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

the source server is certainly rejecting replications request

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
344 Görüntüleme
(@ismaildogan)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, Şöyle bir problem ile karşı karşıyayım. Sistem 1 tane 2000 server var DC bütün FSMO rolleri ve DNS bunun üzerinde. 1 tane de PDC var bunun üzerinde de exchange 2000 var Secondary DNS kurulu değil. Bu iki sunucu kendi arasında replication yapıyor. Şöyle bir durum meydana geldi. DC donanımsal olarak çöktü. Yaklaşık olarak 1 ay önce alınmış bir image dan geri yüklendi. Bu işlem yapılırken PDC aktif durumdaydı. DC tekrar kurulduktan sonra sistem de replication problemi ortaya çıktı. Replication yapmak istediğimizde konuda ki hatayı alıyorum. Bu durumda ne yapılabilir. Şu an sunucular birbirlerini görüyorlar Roller yine Yeniden aktif edilen DC de.

 
Gönderildi : 03/11/2010 19:43

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32993
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Tüm FSMO rolleri bir makinede iken diğer makinede nasıl PDC rolü oluyor ? Sanırım 4 rol bir makinede pdc diğer makine demek istediniz. Eğer durum bu ise  PDC dışındaki makine çöktü, ,imajdan döndünüz ancak bir ay önce USN numaraları ile şimdiki sistem uyuşmadığı için olası sorunları yaşamanız normaldir. Bunun için öncelikle tüm rolleri pdc ye aktarın , ardından exchange server için dc ve global katalog olarak pdc yi gösterin. Bunları tanımladıktan sonra ilk makineyi formatlayın ( mümkün ise dcpromo ile kaldırın ) ve metadata cleanup ile eski makineyi sildikten sonra tekrar yeni bir adc kullanın.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 04/11/2010 00:20

(@ismaildogan)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

hocam selam,


 Yanıt ,için teşekkürler. Aksam üzeri hızlıca yazdım ADC yazacağıma Primary DC yazdım. Gonderdikten sonra farkettim.


Aynen yazdığınız gibi USN numaraları arasında fark oluştu. Tüm roller PDC de görünüyor Global katalog da dahil. Biraz araştırdm silmekten başka yolda görünmüyor. Hocam ADC üzerinden baktığımda roller ve GC PDC de görünüyor. Bu durumda exchange için ayrıca bir belirleme yapmalımıyız.

 
Gönderildi : 04/11/2010 14:43

Paylaş: