Haberler

Instagram Çalınan Hesaplar İçin Yeni Destek Sistemini Duyurdu

Instagram, kullanıcıların çalınan hesaplarını geri alabilmesi için başvurabileceği yeni destek sistemini duyurdu. Yeni destek sayfası ile birlikte başkasının eline geçen Instagram hesapları çok daha hızlı bir şekilde geri alınabilecek. Detaylar içeriğimizde.

Instagram calinan hesaplar

Sosyal medya kullanıcılarının yaşadığı en büyük sorunlarından biri de hesap hırsızlığı. Yapılan araştırmalar sosyal medya kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun çalınan hesaplarını geri alabilmek için hacker ya da hırsızlara fidye ödediğini gösteriyor. Popüler sosyal medya platformu Instagram, çalınan ya da erişilemeyen hesaplar için yeni bir destek sistemine geçiş yapıldığını duyurdu.

Instagram çalınan hesabı kurtarma

Instagram, blog sayfasında yayınladığı bir gönderide hesap hırsızlığı için alınan güvenlik önlemlerini ve çalınan hesaplar için yeni destek sistemini duyurdu. Başkasının eline geçen hesaplar için şu ana kadar bir form dolduruluyor ancak bu sistem yavaş kalıyordu. Bugün itibariyle kullanıcılar instagram.com/hacked bağlantısı üzerinden erişemedikleri hesaplar için daha kolay ve detaylı bir şekilde başvuruda bulunabilecekler.

Instagram hesap kurtarma sayfasında hesabın başkasının eline geçmesi, parolanın unutulması, iki faktörlü doğulama erişiminin kaybedilmesi ve hesabın devre dışı bırakılması gibi seçenekler yer alıyor. Bu ekrandan seçimi yaptıktan sonra Instagram e-posta ve kullanıcı bilgilerini talep ederek yönlendirme sağlıyor. Doğru bilgiler girildikten sonra ise kullanıcıya mail yoluyla yeni bir giriş bağlantısı gönderiliyor. Instagram destek sayfasının çalışma mantığı eski sistemle aynı ancak daha detaylı seçeneklerle daha hızlı sonuca gidilebiliyor.

Instagram bu yılın başlarında erişilemeyen hesapların geri alınabilmesi için farklı bir kimlik doğrulama sistemini test etmeye başlamıştı. Bu sistemde hesap sahibinin 2 arkadaşının başvuru yapan kişiye kefil olması istenecekti. Bu sistem için de test süreci sona erdi ve tüm kullanıcıların bu yöntemle hesaplarını geri alabilmesinin önü açıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu