Haberler

Google’ın Bard Yapay Zekası Google Sheets’de Kod Yazmanıza Yardımcı Olacak

Google geliştiricilerin kod yazmasına ve hata ayıklamasına yardımcı olmak için Bard yapay zeka chatbot’unu güncelliyor.

Bard artık kod oluşturabiliyor. Mevcut kodlarda hata ayıklayabiliyor ve kod satırlarını açıklamaya yardımcı olabiliyor. Hatta Google Sheets için fonksiyonlar yazabiliyor. Google Araştırma Grubu yöneticisi Paige Bailey blog yazısında “Bu uygulamayı C++, Go, Java, Javascript, Python ve Typescript dahil olmak üzere 20’den fazla programlama dilinde başlatıyoruz” açıklamasını yaptı.

Bard’a Microsoft’a ait GitHub içindeki kod parçalarını açıklamasını söyleyebiliyorsunuz. Benzeri şekilde GitHub de ChatGPT benzeri Copilat asistanı ile entegre ediliyor.

Bailey Bard’ın bazen yanlış, yanıltıcı bilgi sağlayabileceğini belirtiyor. “Bard size beklenen sonucu vermeyen kodlar sunabilir veya optimal olmayan kodlar sağlayabilir. Bard’ın yanıtlarını her zaman yeniden kontrol edin ve hatalar için kodları dikkatlice test edip gözden geçirin” diye ekliyor.

Bu sırada Google çalışanları chatbot’u sürekli eleştiriyor ve “patolojik bir yalancı” olarak adlandırıyorlar. Buna rağmen Google Bard yapay zekası üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Kaynak: theverge.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu