Haberler

AFAD, 12 Kasım’da Tüm Telefonlara Hayati Uyarı Bildirimi Gönderecek

12 Kasım 2022 günü ülke genelinde deprem tatbikatı yapılacak. Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bu tarihte tüm akıllı telefonlara hayati uyarı bildirimi gönderecek. İlk kez Haziran ayında meteorolojik şartlar nedeniyle vatandaşlara gönderilen bildirim, kısa süreli paniğe neden olmuştu. Detaylar haberimizde.

Hayati Uyarı Bildirimi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz hafta 12 Kasım’da tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak deprem tatbikatı yapılacağını duyurmuştu. 1999’da gerçekleşen Düzce depreminin yıl dönümünde saat 18.57’de gerçekleşecek tatbikat, tüm radyo ve televizyonlardan da anons edilecek. Tatbikat günü ülke genelindeki Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom abonelerine SMS ve CMAS tatbikat mesajı gönderilecek.

Hayati uyarı bildiriminde tatbikat yapıldığı belirtilecek

Konu ile ilgili bir açıklama da bugün AFAD Başkanı Yunus Sezer’den geldi. Sezer, 12 Kasım Cumartesi günü saat 18.57’de gönderilecek bildirimle ilgili “Vatandaşlarımıza tatbikatın başladığını duyurmak amacıyla, Haber Alma ve Yayma Sisteminden Bilgilendirme SMS’i ve Hayati Uyarı Bildirimi göndereceğiz. Uyarı mesaj metninde ‘AFAD Tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda tüm ülkede Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı yapılmaktadır.’ yazacak.” ifadelerinde bulundu.

Ülkemizde kullanımına yakın zamanda başlanan hayati uyarı bildirimi uygulaması, Haziran ayında yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle vatandaşlara gönderilmiş, halk arasında kısa süreli paniğe neden olmuştu. 12 Kasım’da düzenlenecek deprem tatbikatında tekrar korku ve endişe yaşanmaması için bildirimin gönderileceği AFAD resmi sitesi üzerinden duyuruldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Deprem Durumunda Hayatınızı Kurtarabilecek Uygulamalar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu