Haberler

IBM Cloud Veri Koruma Şirketi Polar Security’yi Satın Aldı

Arvind Krishna’nın Nisan 2020’de CEO olmasından bu yana IBM 30’dan fazla şirketi satın aldı. Şubat ve Nisan aylarında sırasıyla StepZen ve Ahana’yı satın aldıktan sonra 2023’te Polar Security ile 5. satın almalarını gerçekleştirdiler.

IBM, cloud ve Yapay Zeka yeteneklerini göstermek için araştırmalar yapıyor ve bu da birçok satın almaya yol açtı.

COVID-19 salgını birden fazla kuruluş için Cloud’un benimsenmesinin yolunu açarken, “Gölge Veri” adı verilen bir şey ortaya çıktı.

Gölge Veri, takibi veya yönetimi olmayan hassas verilerden başka bir şey değildir.

Polar Security müşterilerine Veri Güvenliği Duruş Yönetimi (DSPM) hizmetleri sunmaktadır.

Bu, Şirket İçi, Cloud veya herhangi bir Genel Cloud Altyapısı gibi tüm depolama konumlarındaki hassas verileri bulmak için çalıştıkları anlamına gelir.

Ocak 2021’de kurulan Polar Security, kuruluşların cloud uygulama verilerini ve Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) tabanlı uygulama verilerini keşfetmelerine, izlemelerine ve güvence altına almalarına yardımcı oluyor.

Polar Security tarafından sağlanan Otomasyon, Yapılandırılmış veya Yapılandırılmamış cloud varlıkları da dahil olmak üzere cloud’taki hassas verileri otomatik olarak algılayan aracısız bir platform gibi çalışır.

İlk keşiften sonra, Polar Security düzeltme sağlar ve ilgili verilerin güvenlik riskleri ve uyumluluk ihlalleri hakkında bir rapor oluşturur. Ayrıca bu güvenlik risklerini ele almak için pratik yöntemler de sağladı.

IBM, Polar Security’nin DSPM teknolojisini Guardium veri güvenliği ürünleriyle entegre etmeyi planladıklarını belirtti.

Bu sayede Guardium güvenlik ekipleri, üzerinde çalışabilecekleri ve riskleri düzeltebilecekleri tüm veri depolama konumları hakkında eksiksiz bir analiz raporu alabilecekler.

IBM, Polar Security’nin Teknolojisini ürünleriyle birlikte kullanma planlarını açıklamış olsa da, orijinal satın alma fiyatı açıklanmadı.

Kaynak: cybersecuritynews

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu