Forum

win 7 domain sorunu
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

win 7 domain sorunu

22 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
3,200 Görüntüleme
(@ertanyildizdal)
Gönderiler: 285
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

 

Merhaba Arkadaşlar öncelikle bu sorun ile ilgili yardımcı olmak için elinden geleni yapan  herkese teşekkür ederim.

Neler yaptım kısaca özetlersem gerçek yapıya zarar vermemek ve sorunu daha iyi anlayabilmek için sanal ortamda yapımın benzerini çalışır hale getirdim ve sırasıyla w2000 server dan w2003 r2 sonrasında da w2008 server kurulumları ve AD,DNS geçişleri ile tek  tek Win7 client denemeleri yaptım sonuç olarak domain\administrator kullanıcısı ile açamamın sebebi client üzerindeki "Yerel Güvenlik İlkesi \ Yerel İlkeler \ Güvenlik seçenekleri \ Hesaplar:Yönetici Hesap Durumu"  tagının  "disable" olmasından kaynaklandığını tespit ettim. Bir çok defa denememe rağmen "enable" yapamadım sürekli yetki hatası verdi bende "Hesaplar:Yönetici hesabının adını değiştirin"  tagındaki "administrator" kullanıcı adını değiştirerek domain\administrator ile oturumu açtım ardından aynı bölüme gittiğimde seçeneği "enable" yapmama izin verdi ve bende gerekli değişikliği gerçekleştirdim. Daha farklı bir yöntem bilen varsa buradan paylaşabilir.

 Yukarıdaki mesajlarımda Event ID :5719 hatasını aldığımdan bahsetmiştim. Sanalda yaptığım hiç bir denemede bu tarz bir hata almadım. Gerçek ortamda bu hatayı almamın sebebi sanırım bizim yapımız ile ilgili yapımızı özetlemek gerekirse tüm sunucularımız dışarıda bir firmada host ediliyor ve aramızdaki data hattı ile sunuculara erişiyoruz. Data hattının hızıdan kaynaklı olarak domain'e join olma esnasında bir senkronizasyon sorunu olduğunu düşünüyorum Win7 ile deneyinceye kadar bu tarz bir problem yaşamamıştık XP'ler sorunsuz bağlanmıştı Win7' lerde neden böyle bir hata aldığımıda merak etmiyor değilim. Bu durumdan emin olmanın tek yolu sunucuların yanı başında deneme yapmak olucak ierleyen günlerde böyle bir çalışma fırsatım olursa sonucu buradan sizlerle paylaşacağım.

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim. Hatırlatma amaçlı olarak  Event ID :5719 hatasını aşağıya yapıştırıyorum.

 

Event ID :5719
Bu bilgisayar, domain.com etki alanındaki
bir etki alanı denetleyicisi ile güvenli oturum kuramadı, nedeni:
Uzaktan
işlem çağrısı başarısız oldu ve çalışmadı.
Bu, kimlik doğrulaması
sorunlarına neden olabilir. Bu bilgisayarın ağa bağlı olduğundan emin
olun. Sorun devam ederse lütfen sistem yöneticinizle bağlantı kurun. 

 

 

 

 
Gönderildi : 21/04/2010 19:06

(@ozangul)
Gönderiler: 6
Active Member
 

Aynı hata ile bende karşı karşıyayım fakat herhangi bir çözüm üretebilmiş değilim maalesef yazılanların hepsini hatta fazlasını yapmama rağmen.

 
Gönderildi : 09/11/2019 11:32

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Konu eski, pek çok şey denenmiş zaten, bu tür durumlar için çözüm danışmanlık almanızdır. Yani hem sunucu tarafındaki logları hem istemci loglarını inceleyecek ve bu sorunu çözecek bir danışm ile çalışmanızı öneririm.

 
Gönderildi : 10/11/2019 11:06

Sayfa 2 / 2
Paylaş: