Haberler

HPE 5G Test Laboratuvarı Kurdu

HPE 5G Laboratuvarı, telekomünikasyon firmalarının 5G dağıtımını ve benimsemesini hızlandırmasına yardımcı olmak için tasarlandı.

Hewlett Packard Enterprise, telekomünikasyon şirketlerinin ve iş ortaklarının 5G ağ çözümlerini test ve entegre edebildiği bir test ve geliştirme ortamı olan HPE 5G Lab’ı kurdu. HPE’ye göre laboratuvar, telekomünikasyon şirketlerinin 5G’yi benimsemesini hızlandırmaya ve canlı bir test ortamında en son 5G yenilikleriyle uygulamalı deneyim kazanarak yeni gelirlere daha hızlı erişmesine olanak tanıyacak.

HPE geçmişte telekomünikasyon sektöründe çok varlık göstermiyordu. Ancak 5G konusunda Huawei’in zor zamanlardan geçiyor olması, HPE’e önemli bir kapı aralamış oldu.

Çinli Huawei, 5G telekomünikasyon pazarında önemli bir rakip olarak kabul ediliyordu ve ürünleri Cisco’dan daha ucuz olduğu için kısmen önemli bir ilerleme kaydetmişti. Ancak ABD, İngiltere ve Avustralya da dahil olmak üzere birçok ülke Huawei’i bir güvenlik tehdidi olarak nitelendirdi ve 5G geliştirmeleri yapmalarını yasakladı. İlerleyen günlerde bu yasaklı ülkelerin sayısının da artması bekleniyor.

Huawei’in baskı altında olduğu son dönemde, HPE bu yılın başlarında Telekomünikasyon şirketlerinin müşterilere telekomünikasyon ağlarının ucunda bilgi işlem hizmetleri sunmasına yarayan, Açık Dağıtılmış Altyapı Yönetimi için HPE Kaynak Toplayıcı ve HPE Edge Orkestratörü ile birlikte, açık, bulut tabanlı 5G çekirdek ağ yazılım yığını olan HPE 5G Core Stack’i tanıttı.

5G, daha serbest doğası sebebiyle operatörlerin odak noktası oldu

5G standartları, piyasayı sınırlandıran 4G’nin kapalı, tescilli doğası yerine açık, bulut-yerel platformlar sağlaması için düzenlendi. Açık standartlar ve modüler yazılım ve donanım bileşenleri, telekomünikasyon şirketlerinin farklı satıcıların ekipmanlarını bir arada kullanabilecekleri anlamına geliyor, böylece şirketler yeni 5G hizmetlerini daha hızlı, daha güvenli ve daha esnek bir şekilde sunabilecekler.

HPE’de başkan yardımcısı ve İletişim ve Medya Çözümleri genel müdürü olan Phil Mottram 5G ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler ve telekom operatörleri, güvenlik, dayanıklılık ve pazar çeşitliliği konusunda temel endişeler uyandıran bir dizi satıcıdan uzaklaşmak için bir fırsat olarak 5G teknolojilerini açmaya çalışıyorlar. Ancak, çok sayıda başarılı konuşlandırmaya rağmen, açık 5G teknolojilerinin eski ağ oluşturma yöntemini gerçekten değiştirme becerisi konusunda hala şüpheler var. HPE 5G Laboratuvarı’nın lansmanı ile telekom şirketleri , çözüm satıcıları ve ulusal paydaşlar, güvenli ve kitlesel kabul için hazır olduklarından emin olabilecekler.”

HPE 5G Laboratuvarı’nın ilk odak noktası tescilli 4G çekirdek altyapılarını 5G çekirdeğine taşımak olacak. Açık 5G standardına geçerek, telekomünikasyon şirketleri, HPE 5G Core Stack ile entegrasyon için HPE’den destek alırken, farklı satıcılardan birden fazla ağ işlevini test edip doğrulayabilecek.

5G Core Stack’a ek olarak, HPE’nin yan kuruluşu olan Aruba Networks, işletme ve Wi-Fi 6 / 5G interworking için operatörler tarafından sağlanan hizmetleri desteklemek için de ağ ekipmanı sağlayacak.

HPE 5G laboratuvarı, Colorado, Fort Collins’de bulunan şirketin en yeni ve en gelişmiş veri merkezlerinden birinde yer alıyor ve laboratuvar ortamında çalışmanın yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki ortaklar ve müşteriler tarafından da sanal olarak erişilebilir olacak.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu