Haberler

Spotify Türkiye’de Ofis Açıyor

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Spotify sonunda anlaştı. Gelen habere göre Spotify, Türkiye’de ofis açacak.

Son birkaç gündür gündemi meşgul eden Spotify’ın Türkiye’de engellenmesi haberleri, sonunda çözüme kavuştu. Son olarak 72 saat süre tanınan servis, RTÜK ile anlaştı. Anlaşma kapsamında, RTÜK’ten lisans almayı ve temsilcilik açmayı kabul eden Spotify, böylelikle Türkiye üzerinden erişilmeye devam edecek.

1 Eylül’de yeni yönetmeliğin gelmesiyle dijital platformlara yeni kurallar uygulayan RTÜK, Türkiye üzerinden yayınlanan içeriklerin denetlenmesi amacıyla dijital yayıncılar için lisans alma ve temsilci bulundurma zorunluluğu getirmişti.

Yönetmeliğin detayları ise şu şekilde;

Yayıncı kuruluşların lisans almadan yayın yapmasına müsade edilmiyor. İnternet üzerinden yapılacak televizyon lisansı için kuruluşların 100 bin TL’lik lisans ücretini ödemesi gerekiyor. Radyo yayınlarında ise 10 bin TL’lik bir tutar belirlenmiş durumda. İnternet ortamından yayın iletim yetkilendirme ücreti de yıllık 100 bin TL olarak uygulanıyor.

Ayrıca, yönetmelik gereği yıllık gelirlerinin binde 5’ini de her yıl RTÜK’e verecek olan yayıncı kuruluşlar, RTÜK’ün uygun bulmadığı içerikleri de kataloglarından çıkarmak zorunda.

Kaynak

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu