Haberler

Windows 12 İçin Hazırlıklar Başladı

Herkesin heyecanla beklediği ve tasarımıyla gündemde olan Windows 12 için yayınlanacağı tarih gündeme geldi.

Her üç sene de bir işletim sistemi yayınlayan Microsoft, önümüzdeki seneler içerisinde Windows 12’yi yayınlayabileceği paylaşıldı. Kullanıcıların merakla beklediği işletim sistemi için farklı ve estetiksel görünüm üzerine çalışırken geliştirme döngüsünün artırılması bekleniyor. Microsoft, Windows 11’in üzerine koyacağı yeni sistemde bütün benliğinden uzak duracağa benziyor.

Bildiğimiz üzere Microsoft her üç yıl içerisinde yeni bir işletim sistemi ortaya koymaktadır. Şirket yeni üretimi olan sistemlerinde bir öncekine göre daha farklı ve görünüm açısından kullanıcılarına kolaylıklar sunmaya çalışıyor. Özellikle benimsedikleri kullanım kolaylığı çokça yenilikler getirirken, mükemmeliyetçi bir bakış açısını da önemsemektedirler. Windows 12’nin konu olmasıyla birlikte Android uygulama mağazasının sınırsız şekilde kullanılabileceği de duyurular arasında yer aldı. Kullanıcıların merakla beklediği işletim sistemi için daha verimli ve kullanışlı bir tema benimseneceği şimdiden kesin diyebiliriz.

Windows 12 Yapay Zekâ Desteğiyle Karşımıza Çıkabilir!

2021 yılında yayınlanan Windows 11 için hiç beklenmeyen ve bambaşka özelliklere sahip olan tema bizi karşılamıştı. En çok beğenilen yeniliklerinden bir tanesi olan görev çubuğunun estetik durması büyük bir kitleyi kendisine çekmiş, fazlasıyla beğeni almıştı. Yeniliklerinde güncel olmaya da devam eden Microsoft, Windows 11 alt çubuğu için geçtiğimiz hafta yeni bir güncelleme getirdi. Güncellemesinde Windows 12 için de ipuçlarıyla dolu olan özellik, yapay zekayla birlikte çalışma yürüttüğünü gösterdi. Bu da yeni çıkacak olan işletim sisteminin sadece görev çubuğunda değil farklı özellik alanlarında da yapay zekâ destekli yerleri görebileceğimizi netleştirdi.

Firma büyük güncellemelerinin her birinde oyun desteklerini de sunmaya özen gösteriyor. XBOX tarafında kontrolcü altyapısını iyileştiren Microsoft, kontrol tuşları özelliğini getirerek kullanıcılarına kolaylıklar yaratıyor. 2024 yılında yayına alınacağı duyurulan Windows 12, hazır olduğu andan itibaren aylık güncellemelerle karşımıza çıkacak. İçerisindeki yenilikleri beta test cihazıyla sunmayı benimseyen şirket, bambaşka uygulamalar, tasarımlar ve özelliklerle çıkacağı düşünülüyor.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu