Haberler

Elon Musk Vergi Cenneti Texas’a Taşınıyor

Elon Musk, Kaliforniya’daki tüm varlıklarını satıp, iş dünyasının da tercih ettiği vergi avantajlarıyla bilinen Texas’a taşınıyor.

Tesla SpaceX elon musk eyalet değişiyor.
Elon Musk, Kaliforniya eyaletinden memnun değil.

Teknoloji dünyasında dolaşan haberlere göre Musk, tüm varlığını satıp Texas’a yerleşmeyi planlıyor. Konu ilk olarak vergiden kaçınma olarak düşünülsede taşınma kararı, Elon Musk’ın geçtiğimiz aylarda Tesla’nın Fremont fabrikasını geçici olarak kapanmaya zorlayan Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle ortaya çıkan tartışmaların ardından geldi. Tesla, Teksas’daki emlak vergisi ve diğer vergi avantajları için Cybertruck, Model Y, Model 3 ve Semi araçları için fabrikalarını burada kuruyor.

Tesla ve SpaceX milyarderinin Mayıs ayında attığı tweet ile tüm eşyalarını satıp ev sahibi olmayacağının sinyalini vermişti.

Musk, küresel olarak Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un ardından dünyanın en zengin ikinci kişi ünvanına sahip. Kaliforniya eyaleti aynı zamanda ülkedeki en yüksek gelir vergisi oranına sahip. CNBC’ye göre Musk’un bu taşınma hareketi kendisine uzun vadede milyarlarca dolar avantaj sağlayacak. Kaliforniya merkezli bazı iş adamları ve şirketler, faaliyetlerini vergi dostu eyaletlere taşıdıkları görülüyor. Fortune 500, komedyen Joe Rogan ve girişimci Keith Rabois, CBRE Group, Charles Schwab ve Hewlett Packard Enterprise gibi iş insanları ve şirketlerin Kaliforniya’dan Teksas’a taşındığını duyurdu.

Kaynak: Fortune, Gizmodo

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu