Blog

Netbak Replicator ile Dış Lokasyondan Qnap’a Veri Yedekleme

Netbak Replicator programı ile LAN ağından veri yedekleme yapılabildiği gibi WAN ağı üzerinden de yedekleme yapılabilmektedir. Statik dış IP adresi üzerinden SMB protokolü ile erişim yapılarak veri aktarımı yapılabileceği gibi WebDAV üzerinde de veri aktarımı yapılabilir. Bu makalede WebDAV üzerinden veri aktarımını inceleyeceğiz.

Nasıl Yapılır?
Qnap WEB arayüzünde WebDAV servisi aktif edilir.

NetBak Replicator programı üzerinde sol tarafta bilgisayardan yedeklenecek klasörler seçilir. Sağ tarafta ise hedef network seçilir.

“Network Location” seçeneği tıklandığında aşağıdaki sayfa açılır. Burada WebDAV URL seçeği seçilir. URL örnekte olduğu gibi girilir. Http ya da Https protokollerinden sonra WAN IP adresi yazılır.

Dikkat: Bu servis http 5000 ve https olarak 5001 portlarını kullanmaktadır modem veya kullanıyorsanız firewall cihazınız üzerinden bu portların açık olduğundan emin olunuz.

Ok butonuna tıklandığında aşağıdaki pencere açılır. Burada Qnap veri depolama cihazınızın kullanıcı adı ve şifresini giriniz.

Artık Netbak Qnap ile iletişimi sağlamış oldu. şimdi Add butonuna tıklayarak işi ekleyin.

Aşağıdaki ekranda evet butonuna tıklayarak devam edilir.

Dikkat: Oluşturulan işin tarih ve saati sistem saatinizden sonra bir zaman olmalıdır. Daha önce bir zaman seçili ise aşağıdaki uyarıyı verecektir.

Yedekleme yapılan windows bilgisayarın şifresi girilir ve OK butonuna tıklanır.

Tüm ayarları doğru yaptıysanız yaptığınız yedekleme işi aşağıdaki gibi Enable olacaktır. Belirlediğiniz saat geldiğinde dış lokasyondan Qnap veri depolama cihazınıza veri yedeği alınmaya başlanacaktır.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. NetBak Replicator iyi çalışıyor ancak çok yavaş, artık alternatif olarak Gs RichCopy 360 kullanıyorum, araç hızlı ve kolaydır, uzun yol adlarını işleyebilir ve uygulamayı açıp açmayacağına dair endişelenmenize gerek kalmadan bir programa göre çalıştırılabilir

  2. Netbak Reblicator ile yedek almaya çalıştığımda destination path too long ( 260 characters) hatası almaktayım ve yedek alamıyorum. alternatif bir program var mıdır ? yada bir çözümü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu