Haberler

Microsoft’dan Windows 10 Bulut PC

Microsoft’un yeni bir sanal masaüstü deneyimi üzerinde çalıştığı düşünülüyor. Cloud Pc adındaki bu çalışma adminlerin bulut üzerinden Windows 10 PC’ler idare edebilmesini sağlayacak. Bu sanal PC’lere internet tarayıcılarından, mobil aplikasyonlardan ya da başka PC’lerden erişilebilecek.

Bulut PC’ler ayrıca Microsoft’un organizasyonunuza düzenli destek sağlayıp, güncellemelerle cihazınızı güvenli tutmasını sağlayacak. Elde edilen raporlar bu yeni özelliğin firmanın “Bir Servis olarak Windows” yaklaşımının bir parçası olduğu yönünde.

Cloud PC Azure ve Windows Virtual Desktop üzerine inşa edilecek ve Windows’un herhangi bir sürümü yerine geçmeyecek. Bunun yerine Windows bilgisayarlarına her yerden ulaşmayı isteyen müşterilere bir opsiyon olarak sunulacak.

Sızan ekran görüntülerinden anlaşıldığı kadarıyla Cloud PC’nin mottosu “İş uygulamalarınıza ve programlarınıza online olarak her yerden erişin” gibi gözüküyor. Buradan anlaşıldığı kadarıyla Cloud PC iş yerleri için bir “Masaüstü Servisi” olarak çalışacak.

Microsoft şu an Bulut PC için 3 değişik seviye üzerinde denemeler yapıyor:

  • Orta Seviye: 2 vCPU, 4GB Ram ve 96GB SSD depolama
  • Yüksek Seviye: 2 vCPU, 8GB RAM ve 96GB SSD depolama
  • Gelişmiş Seviye: 3 vCPU, 8GB RAM ve 40GB SSD depolama

Ekran görüntülerine göre Cloud PC Windows, macOS, iOS ve Android işletim sistemlerinde bütün uzaktan masaüstü uygulamalarında çalışabilecek.

Kaynak: bleepingcomputer.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu