Haberler

En Çok Tercih Edilen Programlama Dilleri Açıklandı

Programlama dilleri için aylık periyotlarla sıralama yapan Tiobe isimli platform, Ağustos raporunu açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %3.56 artış gösteren Python listenin ilk sırasında yer aldı.

Programlama dilleri

Programlamaya ilgisi olan ve yeni başlamayı düşünen kullanıcılar tarafından en sık yapılan sorgular “Yazılıma hangi dil ile başlamalıyım?”, “Hangi programlama dilini tercih etmeliyim?” gibi soruları içeriyor. Tiobe, bu tür sorulara cevap vermek ve kullanıcılara trend yazılım dilleri raporları hazırlamak üzere kurulmuş bir platform. Google, Bing, Yahoo!, Wikipedia, Amazon, YouTube ve Baidu gibi arama motorları üzerinde yapılan sorguları, eğitim faaliyetlerini ve mühendislerden gelen geri dönüşümleri değerlendirerek her ay en popüler programlama dilleri raporu oluşturuyor.

En popüler programlama dilleri

Tiobe’nin Ağustos ayı için hazırladığı en popüler programlama dilleri listesinde ilk sıranın sahibi %15.42 oranla Python oldu. Geçtiğimiz aya oranla %2, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla ise %3.56 reyting kazanan Python tüm zamanların da en yüksek seviyesinde.

Tiobe en popüler programlama dilleri raporu (Ağustos 2022)

Listenin ikinci sırasında %14.59 reyting oranı ile C, üçüncü sırasında ise %12.40 oranla Java programlama dilleri yer alıyor. 1 yıllık süreçte ilk 2 sırada Python ve C yer değiştirirken, sıralamadaki diğer programlama dillerinde büyük değişiklikler görülmedi.

En popüler programlama dilleri sıralamasında %10.17 oranla C++ dördüncü, %5.59 ile C# beşinci, %4.99 ile Visual Basic altıncı, %2.33 ile JavaScript yedinci, %2.17 ile Assembly sekizinci, %1.70 ile SQL dokuzuncu ve %1.39 ile PHP onuncu sırada yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu