Forum

EFS Dosyasını kurta...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

EFS Dosyasını kurtarma

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
724 Görüntüleme
(@CemalcanDuzlu)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ÇözümPark ailesi biliyorum bu konu çok kez açıldı ama istediğim cevabı bir türlü alamadım. Ben klasörümü efs ile şifreledikten sonra efs'nin yedeğini aldım fakat pc de bıraktım bir usb'ye falan atmadım. Sonra pc'ye format atınca tabikide klasor açılmadı. Ama sonuçta ben bunu pc'ye yedekledim bu sebeple acaba bunu geri getirme şansım var mı? Bunu öğrenmek istiyorum Advanced EFS Data Recovery adlı proglamla bir şeyler yapmaya çalıştım fakat acemi olduğumdan hiçbir sonuca ulaşamadım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar...

 
Gönderildi : 14/08/2017 14:59

(@serkanates)
Gönderiler: 1275
Üye
 

Anahtarı USB ile başka ortama almamanız sizin de belirttiğiniz üzere kötü olmuş. Data recovery araçları ile format attığınız diski tarayarak yedek aldığınız dosyaya ulaşmaya çalışınız. Bu arada kullandığınız bilgisayar domain ortamında mıydı ?

 
Gönderildi : 14/08/2017 16:19

(@CemalcanDuzlu)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Bilgisayar domain ortamda değildi.  http://www.cozumpark.com/blogs/gvenlik/archive/2009/10/31/encrypted-file-system-efs-kullan-m.aspx   bu konuda domaine ortama geçip yeniden efs dosyasını oluşturup bir çözüme ulaşılmaya çalışmış fakat benim pc domaine geçmeme izin vermiyor domain tiki pasifte şuan onuda nasıl çözeceğimi bulamadım.

 
Gönderildi : 15/08/2017 16:49

(@CemalcanDuzlu)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Bu arada data recovery olarak hangi programı tavsiye edersiniz kesin çözüm için. Teşekkürler

 
Gönderildi : 15/08/2017 16:51

(@serkanates)
Gönderiler: 1275
Üye
 

 

Bu durumda yedek almış olduğunuz anahtara ulaşmaktan başka çare kalmıyor. Kesin çözüm diye birşey yok, bu işi yapan belli başlı 3,4 ürün var zaten. Ancak tavsiye olarak işlemlere başlamadan önce mutlaka ilgili diskin görüntüsünü (image) bir kenara alın. Siz diski kullandığınız sürece (data recovery için olsa bile) diskte yazma işlemleri gerçekleşeceğinden dosyayı kurtarma ihtimaliniz azalacaktır.

Bol şans ve kolaylıklar diliyorum.

 
Gönderildi : 17/08/2017 12:12

Paylaş: