Haberler

WhatsApp Geri Adım Attı: Gizlilik Sözleşmesi Ertelendi

WhatsApp son günlerde gündem olan ve birçok kullanıcının tepkisini çeken veri paylaşım politikası güncellemesini ertelediğini duyurdu. 8 Şubat tarihinde devreye girecek olan yeni koşullar WP tarafından yayınlanan resmi açıklamaya göre 15 Mayıs tarihine ertelendi.

Kullanıcı verilerinin Facebook ile paylaşılmasını esas alan sözleşme kullanıcıların büyük tepkisine neden oldu. Konuya ilişkin birçok kez açıklama yapan şirket, bu defa geri adım atarak sözleşmenin ertelendiğini açıkladı.

WP tarafından yapılan açıklama ise şöyle;

Son güncellememizde ne kadar kafa karışıklığı olduğunu pek çok kişiden duyduk. Endişeye neden olan birçok yanlış bilgi var ve herkesin ilkelerimizi ve gerçekleri anlamasına yardımcı olmak istiyoruz. WhatsApp, kişisel görüşmelerinizi her zaman uçtan uca şifreleme ile korur, böylece ne WhatsApp ne de Facebook bu özel mesajları göremez. Herkesin mesajlaştığı veya aradığı kişilerin kaydını tutmuyoruz. Paylaşılan konumunuzu göremeyiz ve kişilerinizi Facebook ile paylaşmayız.

Bu güncellemelerle bunların hiçbiri değişmiyor. Bunun yerine, güncelleme, insanların WhatsApp üzerinden bir işletmeye mesaj göndermesi gereken yeni seçenekleri içeriyor ve verileri nasıl topladığımız ve kullandığımız konusunda daha fazla şeffaflık sağlıyor. Bugün herkes WP’ta bir işletmeyle alışveriş yapmasa da, gelecekte daha fazla insanın bunu tercih edeceğini düşünüyoruz ve insanların bu hizmetlerden haberdar olması önemli. Bu güncelleme, Facebook ile veri paylaşacağımız anlamına gelmez.

Şimdi, insanlardan şartları incelemelerinin ve kabul etmelerinin isteneceği tarihi geri alıyoruz. 8 Şubat’ta hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek. Ayrıca, WhatsApp’ta gizlilik ve güvenliğin nasıl çalıştığına dair yanlış bilgileri temizlemek için çok daha fazlasını yapacağız. Ardından, 15 Mayıs’ta yeni iş seçenekleri sunulmadan önce, politikayı kendi hızlarında gözden geçirmek için insanlara kademeli olarak gideceğiz.

Paylaşılan resmi açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: blog.whatsapp.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu