Haberler

Google Chrome Adres Çubuğuna Yeni Bir Özellik Eklendi

Google Chrome, yeni özellik ile birlikte adres çubuğu üzerinden geçmiş, yer imi ve sekme araması yapmaya olanak sağlıyor. Chrome 106 Beta sürümünde yer alan özellik, Chrome 105 için de manuel olarak etkinleştirilebiliyor.

Google Chrome 106

Google Chrome masaüstü sürümünün adres çubuğuna hızlı arama yapmaya yönelik yeni bir özellik eklendi. Özellikle birlikte kullanıcılar, yer imleri, açtıkları sekmeler veya geçmişteki gezintileri için adres çubuğu üzerinden pratik bir şekilde arama yapabiliyor ve sonuçlar yine adres çubuğu üzerinden görüntüleniyor. Google Chrome çok amaçlı adres çubuğu Chrome 106 Beta sürümü ile birlikte etkin bir şekilde geliyor. Bir önceki kararlı sürüm olan Chrome 105’te ise manuel şekilde etkinleştirilebiliyor.

Chrome çok amaçlı adres çubuğu etkinleştirme

Kararlı sürüm olan Chrome 105’te çok amaçlı adres çubuğunu etkinleştirmek için;

  • Adres çubuğuna chrome://flags/#omnibox-site-search-starter-pack sorgusunu yazın ve Enter tuşuna basın.
  • Açılan ekranda Omnibox Site Search Starter Pack yazan kısmın yanında yer alan Enabled butonuna tıkladığınızda özellik etkinleştirilmiş olacaktır.

Chrome çok amaçlı adres çubuğu nasıl kullanılır?

Google Chrome’un yeni özelliğini kullanmak için adres çubuğuna @history, @bookmarks ya da @tabs yazmanız ve ardından boşluk bırakmanız yeterli. Tarayıcı diliniz Türkçe ise @geçmiş, @yerimi veya @sekmeler yazarak sonuçlara erişebilirsiniz. Arama yapmak istediğiniz terimi adres çubuğuna yazıp bir boşluk bıraktığınızda ilgili terimle ilgili tüm sonuçlar alt alta listelenecektir. Aramak istediğiniz sorguyu girdiğinizde daha kolay sonuca ulaşabilirsiniz.

Google Chrome adres çubuğundan yer imi araması yapma
Google Chrome adres çubuğundan yer imi araması yapma

Örneğin yer imlerinizde yer alan cozumpark.com sitesindeki bir içeriğe erişmek için adres çubuğuna @bookmarks (tarayıcı dili Türkçe ise yerimi) yazıp bir boşluk bıraktığınızda Chrome’da kayıtlı olan tüm yer imleriniz alt alta sıralanacaktır. Ardından cozumpark yazarsanız yer imi adres çubuğunda görünecektir.

Kaynak

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu