Blog

Server Hizmeti Alınmazsa Ne Olur?

Sevgili okurlar,

Gelişmiş, güvenli ve kapsamlı bir server sahibi olmazsanız neler olabileceğini düşündünüz mü? Gelin 5 maddeden oluşan “server hizmeti alınmazsa ne olur?” yazımızı birlikte inceleyelim…

1- Güvenlik Sorunu

İşletmeler için önemli unsurlardan biri güvenliktir. Server hizmeti almayan şirketler için kritik sistemlerin güvenliğini kontrol altında tutmak oldukça zorlaşır. Sunucuların gelişmiş koruması ve donanım katmanlarında önleyici savunması ile tehdit altında olan şirketlere geniş kapsamlı güvenlik sağlamalarına olanak tanır.

2- İşlevsellik

Bilgi teknolojileri personeli iş ortamında sistemdeki bilgisayarlara IP adreslerini ve ek olarak değişik parametreleri atamak için DHCP işlevselliğinden daha fazla yararlanmak ister. DHCP ile birlikte BT personeli buradaki işlevselliği artacak ve DHCP protokolünün otomatik olarak bu işlemi yerine getirmesini sağlayacaktır. Server sahibi olmayan bir işletme için bu mümkün olmayacaktır.

3- Depolama ve Erişilebilirlik Sorunu

Şirketiniz için önemli konulardan biri de dosya ve depolamadır. Şirketiniz için bir dosya sunucusuna sahip olmamak da ayrı bir sorun yaratmaktadır. Güvenli bir depolama alanında bilgi ve belgelerinizi saklamak server sahibi olmayan işletmeler için önemli verileri karışık bir ortamda tutmanıza ve kimin hangi dosyalara erişebileceğini denetlemek için izinler belirleyememenize neden olmaktadır.

4- Zaman Maliyeti

Bir işletmenin önem verdiği noktalardan biri de zamandan yapılan tasarruftur. Bu tasarruf maliyetlere de yansıyacaktır. Bu maliyetler kısaca şu aşamada etkilenir; işletmenin bina genelinde birden çok yazıcısı bulunuyorsa, bilgi teknolojileri personelinin bunları her yeni iş istasyonu için ayrı ayrı yapılandırması zaman kaybı olacaktır. Bir server ile birlikte yazdırma sunucusu kurmak, yazıcıları bilgisayarlarla kolayca eşleştirmenize ve gereksiz işi azaltmanıza olanak sağlar.

5- Cloud Sistemi Sorunu

Önemli dosyaların cloud ortamında saklanması bir işletme için önem taşımaktadır. Bu dosyaları cloud sisteminde saklarken güvenli bir ortamda olması önemli bir unsurdur. Cloud sisteminden server ile doğrudan yararlanamayan işletmeler de güvenlik, ulaşılabilirlik, yedekleme ve uyumluluk gibi bir çok yarar sağlayacak olan işlemlerden uzak kalır. Bu da işletmelerin dosya ve belgelerini saklamakta zorlanacak bir yapıya dönüşmektedir.

Peki tüm bu işlemler için önerileriniz nelerdir?

Windows Server 2022 gelişmiş çok katmanlı güvenliği, çok yönlü işlevsel yapısıyla BT personelinin verimli çalışması, güvenli ve kişi odaklı depolama alanları, hızlı ve entegreli çalışması ile birlikte cloud sisteminde dosyaların güvenle saklanması olanak sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu