Forum

Windows 7 Domain So...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 7 Domain Sorunu Hakkında

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
545 Görüntüleme
(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Çalışmakta olduğum şirkette IT departmanı olarak 2 acocuntumuz bulunuyor. Biri standart user diğeri de admin accountu. Kendi kullanıdığım notebook'u user olarak açıyorum. Active directory üzerinde işlem yapmak istediğimde users and computer'ı sağ tıklayıp Run as yapmadan kullanabilmek için 1 tane de desktop makinam var ve ona da remote olarak admin accountumla bağlanıyorum. Ayrıca network üzerindeki tüm sharing işlemlerini admin accountumla sorunsuz yapıyordum. Buraya kadar sorun yok. 

Geçenlerde security yetkisini veremez duruma geldim hatta security kısmını görüntüleyemiyorum yetkim yok diye. Birde active directory users and computer a girmek 1 dk hatta user properties i görüntülemek dAha da uzun sürmeye başladı. Zaten 2 yılı aşkındır format atmadığım için makinama format attım. İlk kurulum sonrası bu sIkıntıların hepsi düzeldi. X.X.X.254 ile biten gateway kullanıyoruz. Ayrıca proxy üzerinde 100 mb üstü dosya indirme kısıtlaması olduğu için X.X.X.251 gateway i kullanarak Checkpoint üzerinden çıkarak dosyayı indirdim. Sonrasında gatewayi tekrar 254 e aldım tüm kullanıcılarda olduğu gibi fakat bu işlem sonrası yine aynı sorunlar oldu. Networkteki owner olduğum herhangi bir klasörüe yetki veremez duruma geldim, active directory users and computer yine 1 dk bekleyerek açılmaya başladı hatta RPC hatası veriyor domaine bağlanamıyor kapatıp tekrr açıyorum öyle görüntüleyebiliyorum. Makinayı yeniden başlattığım, DNS cache temizledim düzelmedi ve düzelmiyor 🙂 Bunun var mıdır bir çözümü ya da neden takılı kalıyor? Böyle bir sorun yaşadınız mı? Bilgi verirseniz sevinirim.

 
Gönderildi : 13/04/2016 19:04

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4272
Co-Helper
 

domain den düşüyor olabilir domain ve pc tarafında ki loglar üzerinden gitmek doğru olandır.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 13/04/2016 22:55

(@HasanCiCEK)
Gönderiler: 15
Active Member
 

Dns ayarlarinda degisiklik yapmismiydiniz ?  

 
Gönderildi : 20/04/2016 21:23

(@muratyorulmaz)
Gönderiler: 295
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Dns ayarlarinda degisiklik yapmismiydiniz ?  

Merhaba,

DNS ayarlarını open dns olarak ayarladım (208.67.222.222) ve gateway i 251 olarak değiştirerek diğer hattan çıkış yaptım. Sonrasında dosyayı indirdikten sonra tekrar gateway ve DNS i şirket içinde kullanılan şekilde ayarladım ve cmd de ipconfig /flushdns yaptım yine de farketmedi. Takıldı kaldı sanki bizim domainde halen sorun yaşıyorum tekrar formatlamakta istemiyorum.

 
Gönderildi : 21/04/2016 23:28

(@HasanCiCEK)
Gönderiler: 15
Active Member
 

Aynı işlemleri yerel admin hesabıyla yaparmısınız.

 
Gönderildi : 25/04/2016 12:46

Paylaş: