Haberler

Klasik Opera Artık Yok! Yapay Zeka Destekli Yeni Opera One İndirmeye Sunuldu

Tarayıcı pazarının önemli isimlerinden Opera, bir süredir test ettiği yapay zeka destekli tarayıcısı Opera One’u indirmeye açtı. Mevcut Opera kullanıcıları da yeni güncelleme ile tarayıcının 100. sürümü olan Opera One’a geçiş yapacak. Yeni Opera özellikleri ve tüm detaylar içeriğimizde.

Opera One

Yapay zeka teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte internet tarayıcısı pazarında da rekabet arttı. Microsoft ve OpenAI ortaklığının ürünü Microsoft Edge, yapay zeka temelli birçok yeni özellik kazanarak kullanıcı sayısını önemli seviyede artırdı. Hali hazırda en çok kullanılan web tarayıcısı konumunda olan Google Chrome da Bard eklentisi ile geliştiriliyor. Bu rekabette bir hamle de Opera’dan geldi. Mayıs ayından bu yana Aria ismindeki yapay zeka destekli sohbet robotunu test eden Opera, bugün itibariyle yeni Opera’yı tüm kullanıcılar için indirmeye sundu. Mevcut Opera kullanıcıları da 100. sürüm güncellemesiyle Opera One’a geçiş yapacak ve Opera sektörde artık Opera One ismiyle devam edecek.

Opera One ile birlikte gelen yenilikler

Opera’nın yeni tarayıcısı One ile birlikte gelen en belirgin özellik yapay zeka destekli sohbet robotu Aria. Bu yapay zeka asistanı tarayıcının kenar çubuğunda konumlanıyor. Composer AI motoru ile desteklenen Aria, OpenAI’ye ait GPT modeline bağlanarak kullanıcıların sorularına yanıt veriyor. Opera’nın yapay zeka robotu Aria’yı kullanabilmek için bir Opera hesabına sahip olmak gerekiyor. Kenar çubuğunun yanı sıra CTRL + / komutuyla da Aria başlatılabiliyor.

Yapay zeka desteğinin yanı sıra yeni Opera tasarımsal ve işlevsel değişiklikleri de bünyesine katıyor. Tarayıcı da açılan sekmeleri otomatik olarak grup haline getiren sekme adaları özelliği, daha sade bir görünüm ve yükseltilmiş tarayıcı mimarisi de Opera One’ın öne çıkan yenilikleri arasında.

Opera One tarayıcı Windows, Linux ve MacOS işletim sistemleri için indirilebilir durumda. Hali hazırda Opera kullanıyorsanız tarayıcınızın Ayarlar menüsü üzerinden güncelleme yaparak yeni tarayıcıya geçiş yapabilirsiniz.

Kaynak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu