Haberler

Red Hat, Konteyner Güvenlik Firması StackRox’u Satın Alıyor

Red Hat, satış anlaşması ile StackRox’un güvenlik yazılımını OpenShift Kubernetes platformuna getirmek için kullanacağını söyledi.

RedHat Perşembe günü yaptığı açıklamada, konteyner ve Kubernetes yerel güvenlik sağlayıcısı StackRox’u satın almayı planladığını söyledi. Red Hat, anlaşma ile StackRox’un güvenlik yazılımını OpenShift Kubernetes platformuna getirmek için kullanacağını söyledi.

StackRox yazılımı ile uygulama ve veri toplama için bileşenleri doğrudan Kubernetes küme altyapısına dağıtarak Kubernetes kümelerinde kontrol sağlanabiliyor. StackRox ayrıca en iyi güvenlik uygulamalarını, endüstri standartlarını da bünyesinde barındırıyor. Bunun yanında konfigürasyon yönetimini uygulamak için yüzlerce yerleşik kontrol içeren bir politika motoru da sağlıyor.

Red Hat yekilileri satın alım ile, StackRox ve Kubernetes’in yerel denetimlerini genişletip, iyileştirerek ve güvenliği kapsayıcı derleme ve CI / CD (Sürekli entegrasyon ve sürekli teslimat) aşamasına kaydırarak bulut tabanlı iş yükleri için güvenliği iyileştirmeye odaklanacağını söyledi.

Red Hat , anlaşma sağlandıktan sonra StackRox teknolojisini açık kaynak olarak sunmayı planlıyor

StackRax CEO’su Kamal Shah devralmayı duyuran bir şirket blog yazısında, şirketin birkaç yıl önce Kubernetes’e yöneldiğini ve bugün karşılığını aldıklarını açıkladı.

RedHat CEO’su Paul Cormier söz konusu alım anlaşması için şu açıklamayı yaptı:

“Kubernetes iş yüklerinin ve altyapısının güvenliğini sağlamak parça parça bir şekilde yapılamaz; güvenlik, sonradan düşünülen bir şey değil, her dağıtımın entegre bir parçası olarak düşünülmelidir. RedHat, OpenShift’in katmanlı güvenlik yaklaşımına StackRox’un Kubernetes yerel yeteneklerini ekleyecek. Bunun yanında BT sektörünün genelinde açık hibrit bulut üzerindeki her kuruluşa, ürüne hazır açık inovasyon getirme misyonumuzu daha ileriye taşıyacak.”

RedHat, satın alma işlemi tamamlandıktan sonra StackRox’un teknolojisini açık kaynak olarak sunmayı planladığını söyledi. OpenShift’e ek olarak StackRox, Amazon Elastic Kubernetes Service, Microsoft Azure Kubernetes Service ve Google Kubernetes Engine dahil olmak üzere birden çok Kubernetes platformunu desteklemeye devam edecek.

Anlaşmanın mali şartları henüz açıklanmış değil. Resmi duyuruların önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Kaynak: zdnet.com, theverge.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Microsoft Windows 10 İçin Geliştirilmiş Görev Çubuğu Geliyor
LG Gram Serisi 11. Nesil Intel İşlemcilerle Geliyor
Microsoft Edge Tarayıcısı Sonunda Sekme Eşitlemeyi Getiriyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu