Haberler

Blackberry Fiziksel Klavyeli Akıllı Telefon Çıkaracak

Blackberry iki yıl aradan sonra yeniden akıllı telefon üretimine başlıyor. Şirketle özdeşleşen fiziksel klavye yeni modelde de bulunacak.

Bir süredir akıllı telefon pazarından uzak kalan Blackberry, yakın zamanda yeni bir akıllı telefon tanıtma hazırlığında. TCL ile ortaklığı sona eren şirket yeni telefonunu OnwardMobility çatısı altında geliştirecek.

Blackberry Key 2

Şirket CEO’su Peter Franklin, Blackberry’nin bu yıl Kuzey Amerika ve Avrupa’da piyasaya süreceği yeni bir akıllı telefon hazırladığını açıkladı. Franklin, telefonun Asya piyasasında da satışa sunulacağını belirtirken, ne zaman sunulacağına dair henüz bir planlarının olmadığını ifade etti.

Ayrıca cihazda şirketle özdeşleşen fiziksel klavyeye yer verileceği ve 5G desteği olacağı ifade ediliyor. Öte yandan cihazın bir amiral gemisi olacağı da verilen bilgiler arasında.

Fiziksel klavyeli telefonlar Blackberry’nin imzası niteliğinde. Şirketin en son çıkardığı KEY 2 Le modeli kullanıcı tarafında beklenen ilgiyi görmedi. Buna rağmen şirket bu imzayı kullanmaya devam edecek.

Kaynak: notebookcheck.net

Zirveden Düşüşe

Blackberry telefonları, akıllı telefonlar yaygınlaşmadan önce fiziksel klavyesi, güvenlik önlemleri, BBM mesajlaşma servisi ile özellikle iş dünyasında en çok tercih edilen modellerden biri olmuştu.

Şirketin akıllı telefon dönemine ayak uyduramaması zor günler geçirmesine neden oldu ve batma noktasına geldi. Ayrıca şirketin akıllı telefon politikasını değiştirmemesi de bunun sebeplerinden biri. Günümüzde sanal klavyeler, fiziksel klavyelerin yerini alırken Blackberry batma pahasına da olsa fiziksel klavyeden vazgeçmedi.

Son Haberler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu