Haberler

Turkcell Dijital Banka Kuruyor! KAP’a Bildirildi

Türkiye’nin en büyük mobil operatörlerinden olan Turkcell, dijital banka kuracağını Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi.

Geçtiğimiz hafta dijital sigorta şirketi kurma atılımı yapan şirket banka sektörüne de giriş yapıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na resmi girişimler yapıldı. 1 milyar TL değerinde bir sermaye ile kurulacak banka bireysel müşterilere ve KOBİ’lere hizmet verecek.

Kurulacak dijital banka hisselerinin %99.96’lık payı Turkcell Finansman A.Ş‘ye ait olacak. Turktell Bilişim Servisleri A.Ş., Turkcell Satış ve Dijital İş Servisleri A.Ş., Turkcell Teknoloji Araştırma ve Geliştirme A.Ş. ve Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş de %0.01’er pay sahibi olacak.

İlginizi çekebilir: Turkcell, Metaverse’de Mağaza Açacak

Turkcell’in Dijital Banka Girişimi KAP’ Bildirildi

Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platform’una yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi;

Sermayesinin tamamına sahip olduğumuz bağlı ortaklıklarımızdan Turkcell Finansman A.Ş.’nin %99,96’sına, Turktell Bilişim Servisleri A.Ş., Turkcell Satış ve Dijital İş Servisleri A.Ş., Turkcell Teknoloji Araştırma ve Geliştirme A.Ş. ve Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin ayrı ayrı %0,01’ine sahip olacağı, bireysel ve kobi segmentlerinde müşterilere hizmet sunacak olan dijital banka şirketinin kuruluş izni için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’na 27 Haziran 2022 tarihinde başvuruda bulunulmuştur. Şirketin, 1.000.000.000 TL tutarında başlangıç sermayesi ile kurulması planlanmaktadır. Kuruluş izninin alınması sonrasında, gerekli altyapı ve organizasyonun tamamlanması ile BDDK’ya faaliyet izni başvurusu yapılacaktır. Şirketin faaliyete geçmesi, söz konusu faaliyet izninin temin edilmesi halinde gerçekleşecektir.

Şirket kuruluşunun kamuya açıklanması, yatırımcıların yatırım kararını ve pay değerini etkileyebilecek nitelikte olması nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’nin 6’ncı maddesi kapsamında Yönetim Kurulu kararıyla ertelenmiştir.

Kaynak: Kamuoyu Aydınlatma Platformu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu